ACB

No hi van de vacances

La plantilla de la Penya mostra la seva ambició i envia un missatge unànime: l’objectiu del Joventut és anar a Madrid a guanyar la copa

Ventura, Laprovittola, Todorovic, Harangody i Duran, els únics que l’han jugat

El missatge del Divina Joventut és unànime: “No anem a Madrid de vacances, hi anem a guanyar el títol.” I ho diuen realment perquè ho creuen tot i que des de fora podria semblar que, després del que es va patir el curs passat per no baixar a la LEB, la gran temporada que estan fent hauria de ser un premi. Feia cinc temporades que la Penya no participava en un torneig del KO.

La clau de l’èxit és que s’han reunit un grup de jugadors ambiciosos com Laprovittola, Todorovic i Ventura amb un grup de joves descarats com Dimitrijevic, López-Arostegui, Nogués, Parra, Busquets, dos rookies com Mathias i Morgan, un veterà que ha recuperat la il·lusió en un indret on el bàsquet es viu com enlloc com és Harangody i un desterrat de Múrcia que ha passat d’estar en una cova a veure la llum com Delía. Només quatre jugadors han disputat una copa del Rei –Todorovic, Ventura, Laprovittola i Harangody–. La resta són debutants i la il·lusió que desprenen està pels núvols. També l’han disputat Carles Duran i Jaka Lakovic.

Un equip de casa

Amb la lesió de Dawson, entraran en la convocatòria per a la copa els dos joves Busquets i Parra. Ells se sumaran als jugadors del planter que ja hi ha al primer equip com són Dimitrijevic, Ventura, López-Arostegui, Nogués i Todorovic, cosa que farà que més de la meitat de la plantilla (set) siguin jugadors de la casa, un nou èxit en una copa en què cada vegada hi ha més internacionals als equips i menys jugadors formats als planters de l’ACB. El primer equip de la Penya ha organitzat per a dimecres al vespre a Madrid una trobada amb l’equip infantil que participarà en la minicopa.

Dawson es queda

L’israelià, que haurà d’estar vuit mesos de baixa, ha decidit quedar-se per operar-se i fer el procés de recuperació a Badalona. De fet, l’aler no va escoltar el possible interès per renovar un any més perquè amb la temporada que estava fent era inviable poder-lo retenir perquè tenia ofertes del seu país, com la del Maccabi de Tel-Aviv. Però la lesió li ha donat possibilitats de quedar-se i el club ja li ha fet saber el seu interès per renovar-lo, igual com va fer amb Birgander, per allargar-li el contracte que expira el 2020. La mala sort en les lesions no només afecta Dawson i Birgander ja que el vinculat Zagars es va fer una lesió per la qual estarà de baixa quasi tot el curs i ara s’ha confirmat que un altre vinculat, Bieshaar, té el tendó d’Aquil·les trencat.

LES REFLEXIONS

No és un premi anar a la copa i tenim pressió perquè anem a Madrid a guanyar el títol, tenim ganes d’intentar-ho
Carles Duran
Estem vivint una cosa bonica i volem que els nostres aficionats tinguin clar que anem pensant en la copa
Nico Laprovittola
Som ambiciosos i el vestidor no en té prou havent arribat a la copa, en volem més i només cal saber fins on podem arribar
Albert Ventura

Boungou-Colo, acord amb la Penya

El Divina Joventut ha arribat a un acord per fitxar Nobel Boungou-Colo (26/4/1988, Brazzaville, República del Congo). L’aler fa 2,02 m i està jugant al Levallois francès –on va arribar temporalment fa tres partits–, que ocupa l’onzena posició a França amb un balanç de 10-10. Boungou-Colo, que té passaport francès, té unes mitjanes d’11,7 punts i 7,3 rebots. Anteriorment va jugar al Pallacanestro Torino italià, al Betis –on li van rescindir el contracte–, al Khimki –el curs 2016/2017, on va ser company de Todorovic–, al Llemotges, al Le Mans, al Toulon i a l’Orleans. L’acord amb el Joventut és total però no arribarà abans de la copa del Rei, o sigui que se l’espera per a després del torneig del KO per poder-se entrenar amb la resta de companys durant l’aturada de les finestres FIBA. Arriba per cobrir la baixa per lesió de Shawn Dawson, que estarà vuit mesos de baixa. El club també és optimista amb Dakota Mathias, que tot i les molèsties al turmell va jugar i va tenir bones sensacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)