ACB

Un pas abans que l’altre

Les dues derrotes seguides del València a l’ACB, abans d’afrontar la copa –a Manresa i a la Fonteta contra l’Obradoiro–, no han fet variar gens ni mica la percepció del Barça Lassa en relació amb el primer escull en el torneig, avui a quarts (21.30 h). Svetislav Pesic va verbalitzar el respecte cap als taronja, lloant-ne la qualitat: “És un equip que podria competir sense cap problema en l’Eurolliga.” I va posar el focus en la parella interior formada per Will Thomas i Dubljevic: “Pocs equips a Europa tenen dos pivots com ells. Juguen junts des de fa ja temps i serà tot un repte per a nosaltres organitzar la nostra defensa per frenar-los.”

Zero confiances

El serbi, que ha guanyat dos cops la copa en les seves tres presències amb el Barça (2003 i 2018), va celebrar que el seu equip afronti la competició sense imponderables físics i va alertar de la perillositat del debut, de pensar més enllà del primer partit. En la mateixa línia, va mostrar-se Ante Tomic. El capità blaugrana, que va descansar dissabte contra el Montakit, va ser explícit: “Els resultats ens donen més confiança que en anys anteriors, però cal jugar molt i molt bé per guanyar el títol.” Això sí, no va amagar que els blaugrana arriben amb un bon to: “Ja hem assimilat tot el que el tècnic vol i som sòlids. Sobretot en defensa, on estem molt bé des de fa dos o tres mesos.”

En l’únic cara a cara d’enguany, el 21 d’octubre a la Fonteta, els blaugrana es van imposar per la mínima (85-86), però els dos equips han evolucionat i el València ja ha anat recuperant efectius, si bé per al partit d’avui no podrà disposar de Diot, amb una lesió muscular. Abans d’aquest, es disputarà l’Iberostar-Unicaja (19 h), que obrirà la competició i trencarà el glaç.

LA PRÈVIA

No veig enlloc que estiguem en un gran moment. Penso que tenim molt marge de millora per assolir el nostre màxim
Svetislav Pesic
Produeixen molt des de la defensa i això vol dir que hem d’atacar bé. Volem treure suc de les nostres virtuts
Jaume Ponsarnau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)