Eurocopa

S’haurà de tornar a fer

L’Spar Citylift cau a la pista de l’Szekszárd i li caldrà una altra remuntada, ara de sis punts, dimecres que ve a Fontajau per accedir a quarts

L’equip no perd mai el nord, però pateix amb el joc interior rival i cedeix el rebot

setmana que ve

Si l’Spar Citylift vol assolir per segon any consecutiu els quarts en l’Eurocopa, li caldrà una altra remuntada a Fontajau, dimecres que ve. No és cap impossible –tampoc ho era contra l’MBA Moscou, on li feia falta aixecar un -2–, però si una cosa va quedar clara ahir és que haurà d’explotar els ingredients de nits màgiques a Europa per recuperar el desavantatge de sis punts portat d’Hongria. L’Szekszárd va mostrar-se com un bloc rocós, fort físicament –el nivell de contactes permès pels àrbitres el va ajudar a fer-se valer al darrere– i amb recursos. Que Eldebrink estigués collada no va impedir que el joc interior fes estralls. També en la lluita pel rebot, on les gironines van patir el que no està escrit per collar-lo en la pròpia zona. Tot i això, l’equip va tenir ofici i serenitat per no perdre el fil, i fins i tot va entrar en el darrer minut amb possibilitats de victòria. El càstig rebut al final va ser excessiu.

Resistint

L’equip estava advertit del perill local en l’arrencada i va sortir conscient del que havia de fer. Enèrgic, amb línies de pressió altes, feia sentir incòmode el rival, a remolc (2-8, 3’) i sense trobar Eldebrink, que gairebé ni va tocar la pilota, en el primer quart. L’Szekszárd va trobar la manera de sortir-se’n, localitzant la seva parella interior (12 punts entre Bishop i McCall en els primers deu minuts) i traient suc del tir lliure, forçant-li faltes, a l’Spar Citylift. Núria Martínez i Hampton es van carregar amb dues de seguida.

L’equip generava joc en atac a partir del ritme de Palau i l’anotació de Murphy (8 punts en el primer parcial), però la seva defensa feia aigües, amb escletxes que permetien safates o situacions de transició. Això era perillós i es va constatar en la fase en la qual la fluïdesa ofensiva li va desaparèixer. Les locals, amb defenses alternatives –zona 1-3-1– i incorporant el triple, van tibar moltíssim la corda (35-25, 15’). Colhado, explotada pels problemes de faltes de Reisingerova (tres al principi del segon quart), va produir a partir del bloqueig directe i els seus punts van donar aire a l’Spar Citylift, quan el rival i l’ambient l’assetjava. Tot i tenir ja problemes de rebot a la seva anella, va ajustar la defensa i va frenar la sagnia fins al punt d’arribar a la mitja part amb empat (39-39) i amb McCall ja amb tres faltes.

Final amb peatge

Tornant de vestidors, les gironines van intentar dominar el joc des del darrere, però els va ser impossible. Continuaven concedint segones opcions i no trobaven antídot per frenar la potència física de McCall, imparable en la zona. Amb tot, la seva capacitat ofensiva ho pal·liava tot. Especialment afinades estaven Hampton i Murphy, que van aportar 13 punts entre totes dues en aquest tercer parcial i van minimitzar l’enganxosa teranyina defensiva de l’Szekszárd. Fins i tot, va fer l’efecte que es podrien distanciar en l’inici de l’últim quart (57-60).

Però no va ser així. Les locals van apujar molt més l’activitat al darrere, amb l’afegitó que els àrbitres ja no els ho castigaven tant. I, a través de pèrdues gironines, van trobar joc a camp obert amb Gereben i Dojkic per tornar a obrir forat (68-63, 35’). Pacient i amb Palau i Núria Martínez al comandament, l’equip va tornar a mostrar saber estar i va recórrer a Colhado, immensa en la lluita sota els cèrcols. La brasilera va forçar l’eliminació per faltes de McCall i va empatar a quaranta segons del final després d’un rebot en atac (72-72). Però, en els últims segons, l’aparició de Studer (cistella i triple forçat en el darrer sospir) i la rentada de mans arbitral a tot el que passava a la zona hongaresa va derivar en un resultat que exigirà a les gironines en la tornada.

DADES

13
rebots
ofensius va agafar l’Szekszárd, dels quals va treure’n 16 punts de manera directa. L’Spar va capturar-ne 21 en defensa.
10
punts
gironins tan sols des de la banqueta –Reisingerova (5), Rosó (3) i Oma (2)–, la meitat que els de les hongareses.
Ens ha fet molt mal el seu joc interior. Bishop des del pal baix i McCall, que ha imposat el seu físic per agafar molts rebots ofensius
L’arbitratge ha xiulat molt al principi i ens hem carregat de faltes. I, en l’últim quart, ha deixat picar i els ha beneficat potser més a elles
Hem fet un partit seriós, en un ambient hostil. Fa ràbia el darrer triple en els últims segons, però l’eliminatòria està totalment oberta
Necessitarem que Fontajau tingui un gran ambient i, entre tots plegats i amb la nostra gent, capgirar els sis punts