ACB

El Barça, a les semifinals de copa

Bàsquet. L’equip blaugrana, amb més ofici que brillantor, supera el València (86-79) amb un parcial final de 15-6

El Barça Lassa, amb més ofici que brillantor, s’ha guanyat la plaça per la semifinal de copa després de vèncer el València, per 86-79. L’equip blaugrana ha anat de menys a més i durant bona part del partit ha anat a remolc del seu rival. Un demolidor parcial final de 15-6 ha dictat sentència. L’equip de Svetislav Pesic jugarà la semifinal dissabte (19 h) contra l’Iberostar Tenerife.

El partit ha començat coll a munt pel Barça. La dupla formada per Sam Van Rossom en la direcció i Will Thomas sota l’anella ha impulsat al conjunt taronja (5-10) davant un equip blaugrana que no feia bones seleccions de tir. L’entrada en joc de Thomas Heurtel ha redreçat el rumb (11-12), però Mike Tobey s’ha afegit a la festa dels valencians, que han tancat el primer quart amb avantatge (13-21). Un triple del mateix Tobey, ja en el segon quart, ha ampliat les diferències fins als 11 punts (13-24). El Barça ha reaccionat a partir de la defensa. Hanga, Ribas i Oriola han pressionat de valent, han forçat la pèrdua de pilotes del rival, tot i que el València encara ha pogut arribar al descans amb una mínima renda (37-39).

El tercer quart, el més igualat (21-19), s’ha convertit en un concurs de triples i ha deixat la resolució per als últims deu minuts (58-58). Després de diverses alternatives, ha aparegut la millor versió del Barça per sentenciar el partit amb un parcial final de 15-6. En l’aspecte anotador, han destacat els 17 punts d’Heurtel, els 15 de Ribas i els 14 de Tomic.

En la mitja part del partit, Juan Carlos Navarro ha rebut un altre homenatge per la seva densíssima trajectòria a l’ACB. Durant les seves vint temporades a l’elit, l’excapità blaugrana ha acumulat vint títols en competicions ACB (vuit lligues, set copes i cinc supercopes).

En el primer partit de quarts de final, l’Iberostar Tenerife ha imposat la seva solidesa defensiva i domini del rebot davant un gris Unicaja (88-78).