ACB

Amb poc desgast físic

El Barça es desfà amb comoditat del Tenerife i avui intentarà revalidar el títol contra el Madrid en la final esperada

Els blaugrana no es van desgastar i van arribar a dominar de 22 punts (72-50) tot i l’ajustat final de matx (87-83)

El Barça, tot i deixar que l’Iberostar Tenerife hi posés emoció fins al final i se situés a només set punts quan faltaven 20 segons per al final (87-83), es va assegurar el bitllet per a la final contra el Madrid, en què els de Pesic intentaran revalidar el títol de l’any passat a Las Palmas. I ho va fer sense desgastar gaire els seus homes, perquè va arribar a guanyar de 22 punts (72-50) i perquè vuit dels dotze jugadors van assolir o superar els 10 de valoració en un clar exemple d’un treball col·lectiu de primer ordre.

Els de Pesic, que va deixar fora de la convocatòria Blazic, que havia sortit de titular en els quarts contra el València, van fer una primera estirada, amb un Pau Ribas dominador (6 punts), i van doblar en el marcador el Tenerife (15-8). La reacció canària va arribar amb una millora defensiva i transicions ràpides (15-15). Però el partit es va revolucionar amb l’entrada a pista de Hanga, que va recuperar pilotes, va sortir al contraatac i va desequilibrar a camp obert. A més, Tomic va poder frenar Iverson dins la pintura, atrapar fins a tres rebots ofensius i donar segones oportunitats. Els de Txus Vidorreta no van poder aguantar el nivell físic dels blaugrana, que van anar obrint forat en el resultat (41-29 en el descans).

En el segon temps, els de Txus Vidorreta van arrencar llançats. Van incrementar el ritme i la intensitat i van fer un 0-4 (41-33). Però Ribas, que ahir certificava un dia més que està en un moment de forma molt fi, va anotar un triple que, juntament amb un altre de Claver al límit de la possessió, va fer créixer de nou l’avantatge (47-33). Els canaris van entrar en una fase de pànic en què no els sortia res bé, mentre que els blaugrana, molt sòlids en defensa, van recuperar dues pilotes en primera línia i van agafar un avantatge màxim de 15 (55-40).

Expulsió de Vidorreta

La impotència del Tenerife es va veure en les protestes que proferia a l’àrbitre principal, Pérez Pizarro, el tècnic Txus Vidorreta, que va veure com li xiulaven una tècnica amb 58-44 i amb 14 minuts per disputar-se. El Barça va deixar grogui el Tenerife i va agafar un avantatge màxim de 22 punts (72-50). Tot i així, els canaris no van llançar la tovallola, van continuar lluitant i hi van posar emoció fins al final. Tot i semblar gairebé una quimera, l’Iberostar Tenerife es va arribar a situar 87-83 quan faltaven 20 segons per al final, amb possessió dels de Txus Vidorreta, que va ser expulsat en veure la seva segona tècnica per haver protestat i haver acabat agenollat davant dels àrbitres. Una imatge sorprenent. El més preocupant va ser la desconnexió que va tenir el Barça en aquesta fase final, i que no es pot repetir, ja que va quedar totalment descentrat i va encaixar un parcial inesperat.

ELS VESTIDORS

Hem fet un partit perfecte els 35 primers minuts; no es pot jugar millor, però hem perdut la concentració
Svetislav Pesic

LES DADES

Hem tingut minuts de bàsquet fantàstic i, tot i tenir mals minuts al final, millor haver passat en el partit de semifinals
Pau Ribas
8
jugadors
del Barça van assolir o superar els 10 de valoració en un gran treball coral. Només no van jugar Blazic i Smits.
24
títols
de copa té el Barça a les vitrines, mentre que el Madrid en té 27. El tercer millor és el Joventut, amb 8.

La imatge

Txus Vidorreta

En el tram final del partit, el polifacètic tècnic Txus Vidorreta va ser expulsat en rebre la segona falta tècnica per haver protestat. El tècnic de l’Iberostar Tenerife es va agenollar a terra per denunciar l’arbitratge de què estava sent objecte el seu equip. La polèmica va fer que Pierre Oriola fos molt crític al final del matx amb Vidorreta: “No feia falta l’espectacle que ha fet Txus Vidorreta, perquè ha estat tot el partit queixant-se i donant una imatge absolutament innecessària.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)