FEB

Jugant amb foc

L’Spar Citylift acaba redreçant un partit que tenia molt mala pinta (42-50, 30’) i manté una setmana més el lideratge

L’equip es fa fort des de la defensa i varia la dinàmica amb un 16-0 en l’inici de l’últim quart

Per segona jornada seguida, l’Spar Citylift va haver de suar de valent per allargar la seva ratxa victoriosa en la lliga femenina –en du ja quinze de seguides– i retenir el lideratge. L’Araski va ser un rival rocós, que el va incomodar molt, i únicament el saber fer gironí va permetre-li girar la truita el darrer quart, amb les locals collant de valent defensivament i trobant, per fi, el joc a camp obert. Al final, Fontajau, que mai no va perdre la fe en l’equip, va poder celebrar el triomf i ja es prepara per dimecres viure una nit màgica a Europa per intentar accedir als quarts de l’Eurocopa.

El rebot

Que l’equip no va saltar a la pista com convenia es veia d’una hora lluny, perquè el rival s’aprofitava dels seus errors –deixadesa per tancar el rebot defensiu, pèrdues i abandonant el balanç defensiu– per distanciar-se, de seguida, en l’electrònic (5-15, 7’). Èric Surís va anar introduint canvis per sacsejar la dinàmica i, si bé l’entrada de Reisingerova va donar equilibri per dins a la producció exterior de Hampton, no hi havia forma de recuperar el terreny perdut. Bàsicament, perquè el control del rebot era de l’Araski. Al final del primer quart, més del doble (12 a 5), amb sis en atac de les basques, que van permetre’ls fer moltíssim mal amb les segones opcions (16-26, 10’).

Saltava a la vista que l’Spar Citylift, tot i corregir a poc a poc el dèficit rebotejador, no se sentia a gust amb la proposta de l’Araski, amb defenses alternatives i tenint molta cura de tapar les vies d’accés cap al joc interior gironí. Tant era així que els minuts passaven i les locals es veien incapaces de trobar la regularitat en el seu joc (23-34, 16’). Va ser arran d’un temps mort i de la pressió que s’hi va ordenar que es va collar el rival fins al punt de forçar-li errors que fins al moment no havia comès. De fet, no faria cap més cistella de camp en el segon quart. Tan sols tres tirs lliures, d’una falta i tècnica inclosa al tècnic gironí, que va encendre de valent els ànims de Fontajau contra el trio arbitral. En l’equador, 32-37.

L’entrada del tercer parcial, amb Murphy anotant i els primeres accions positives de Colhado, van fer pensar en un canvi de tendència –primer avantatge des de l’inici de partit (38-37, 24’)–, però ni molt menys. De qualsevol mínima concessió, l’Araski en treia petroli i, castigant les pilotes perdudes i el carregant el rebot ofensiu –gran feina de Drammeh–, va tornar a tibar la corda, generant una certa inquietud a Fontajau (42-50, 28’). I és que, a l’espessor del joc gironí, s’hi va afegir que no li apareixien les individualitats, sense ni finor ni amb els tirs alliberats. El -8 amb què va entrar en l’últim parcial l’bligava a fer un sobreesforç per no cedir el lideratge.

L’equip, amb el públic al darrere esperonant incansablement, va apujar les línies de pressió –va persistir amb les defenses alternatives– i va ofegar el rival. Així, es va teixir un 16-0 de sortida el darrer quart (58-50, 36’), amb l’energia de Dongue i la determinació de Rosó com a grans arguments. No es va rendir l’Araski, fent mal amb qualsevol error gironí, però l’equip ja no es deixaria sorprendre i acabaria remuntant amb ensurt inclòs de Palau (un cop al turmell).

No hem fet un partit lúcid. Ens han incomodat, sobretot amb el rebot en el primer quart. A poc a poc, hem pogut canviar la inèrcia
Mai no hem deixat de creure i la millora defensiva ens ha marcat el camí. El darrer quart, hem recuperat el nostre joc i l’alegria
El perill era no estar 100% centrat en l’Araski. Ara, toca pensar en dimecres i remuntar-ho amb la nostra gent