FEB

Gabby Williams, el relleu de Murphy

Lliga Femenina. L’Spar Citylift oficialitza l’arribada de l’alera nord-americana amb passaport francès fins a final de temporada. Provinent del Nàpols italià, respon a un altre tipus de perfil, més atlètica i sense tan bona mà de fora

Quan a principis d’aquesta setmana va transcendir la marxa de Shay Murphy, ja feia dies que l’Spar Citylift s’estava movent en el mercat a la recerca d’una substituta de garanties. Ahir al matí, el club va fer oficial la incorporació de Gabby Williams (1,80m, 1996) fins a final de la present temporada. L’alera nord-americana i passaport francès –aquesta era una condició sine qua non ja que Murphy el tenia montenegrí i feia falta una comunitària– arriba des de Nàpols, on ha encetat aquest any el seu periple a Europa. Allà, i actuant només en el campionat italià, s’ha erigit en pal de paller en atac, amb 16,3 punts de mitjana.

Williams arribarà a Girona dilluns que ve, per posar-se a les ordres d’Èric Surís i debutarà dijous, en els quarts de la copa a Vitòria, contra el València. Es dona la circumstància que coincidirà amb Murphy en l’equip uns dies –la californiana marxarà cap als Estats Units un cop acabi el torneig, per atendre uns problemes familiars–, fet que provocarà que, de manera circumstancial, la plantilla gironina sigui per a l’ocasió d’onze peces.

Amb molt futur

El nou reforç de l’Spar Citylift és producte de la Universitat de Connecticut, la de més èxit en la NCAA femenina. De fet, en l’últim quadrienni (2014-18), només han perdut tres duels –el balanç en aquest període és de 148-3– amb dos títols, els del 2015 i 2016. El tècnic és Geno Auriemma, el que va ser seleccionador dels Estats Units.

El seu pas per UConn va tancar-se amb unes xifres no gaire lluentes –va firmar 8,6 punts, 6,7 rebots i 3,2 assistències–, però sí que va cridar l’atenció de franquícies de la WNBA. Així, Chicago Sky va triar-la en el número 4 del draft i ja va fer soroll amb el seu rendiment. En 34 partits (30 de titular), va acabar amb 7,3 punts, 4,3 rebots, 1,6 assistències i 1,6 recuperacions –aquí, va ser segona de la lliga només darrere de Maya Moore (1,7)– en 23 minuts de mitjana, un fet que li va valer lloances com una de les millors rookies, sobretot a partir de la seva aportació defensiva.

En aquest sentit, tot i arribar per cobrir la vacant de Murphy, Gabby Williams respon a un perfil diferent, com subratlla el director esportiu, Pere Puig: “No té la fiabilitat de tir des del triple de la Shay, però té mes capacitat física, cosa que ens ajudarà en aspectes defensius i també a tancar el rebot.” Que no té gaire confiança en el seu tir exterior ho ha posat en relleu a Itàlia, on tan sols n’ha intentat 13 en el curs (23% d’encert). D’entrada, la idea de l’Spar Citylift és que actuï d’alera, però té condicions per fer-ho també en la posició de quatre, si la situació de partit ho requereix. “Estem molt contents. El mercat no presentava ara gaires opcions, però hem trobat la millor peça possible, la que ens encaixava més en tot [qualitat i preu]”, conclou Pere Puig.

LES VALORACIONS

És una jugadora diferent de la Shay. Williams no té la seva capacitat de tir exterior, però té bon tir de quatre metres i més capacitat física

JUNTES A VITÒRIA

El mercat no presentava gaires opcions, però hem trobat la millor jugadora possible. Estem contents
Pere Puig
Gabby Williams
Alera 1,80 m
Sparks (Nevada, Estats Units) 9-9-1996 Passaport francès
Trajectòria
2013/14 Edward C. Reed (HS)
2014-18 Connecticut (NCAA)
2018 Chicago Sky (WNBA)
2018/19 Nàpols (ITA)
Spar Citylift Girona
Lliga d’Itàlia 2018/19
Punts 16,3
Tirs de 2 50,6% (90/178)
Tirs de 3 23,1% (3/13)
Tirs lliures 67,2% (39/58)
Rebots 8,6
Assistències 2,2
Recuperacions 1,6
Pilotes perdudes 1,7
Minuts 31,6
Valoració 20,6
Partits 14
Arribarà dilluns a Girona i debutarà amb l’equip en la copa, torneig en què Shay Murphy s’acomiadarà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)