Eurolliga

El Barça dona, de nou, una lliçó al Madrid (77-70)

ACB. Heurtel, MVP de la copa, decisiu (14 punts i 10 assistències) amb Tomic (22 punts i 13 rebots)

El Barça ha superat, igual com fa 12 dies a la final de la copa, al Madrid (77-70) i això, combinat amb la derrota ahir de l’Efes, ha deixat els blaugrana per primera vegada com a virtual cap de sèrie. Tot això abans de viatjar divendres vinent a Turquia en un duel directe amb l’Efes pel quart lloc. El què sembla clar és que els dos equips s’enfrontaran als quarts.

Quant el partit d’avui, el primer temps ha tingut uns 10 primers minuts igualats però després del 18-17 els de Pesic han rebut un 0-6 que ha fet que els blancs es posessin per davant (18-23). La diferència ha anat creixent fins el 21-29 però el Barça ha fet un final de primer temps espectacular amb Heurtel i Tomic imparables. Al descans 42-37.

Al tercer quart el Madrid ha quedat col·lapsat per la defensa del Barça i ha estat pràcticament quatre minuts sense anotar perdent cinc pilotes, les mateixes que en tot le primer temps. La diferència s’ha disparat fins a una màxima renda de 13 punts (50-37) amb 40 punts anotats entre tres homes: Tomic (15), Kuric (13) i Heurtel (12). Els de Pablo Laso van acostar-se en el marcador (56-51) però llavors va aparèixer el líder del Barça. Heurtel (14 punts i 10 assistències) va fer un recital amb dobles figures i un triple seu va tornar a obrir la diferència amb un 13-3 (67-54 a cinc minuts pel final). Tomic (22 punts i 13 rebots) ha guanyat clarament la guerra al joc interior del Madrid. Els últims instants van ser un voler i no voler blanc.