Eurolliga

Cap de sèrie a la vista

Bàsquet. Eurolliga. El Barça enfonsa el Madrid per segon cop en dotze dies amb Heurtel i Tomic sublims i es jugarà el factor pista a quarts divendres a casa de l’Efes

En dotze dies el Barça ha pintat la cara al Madrid dues vegades. La primera va fer mal perquè va representar un títol, i amb tota la polèmica que va envoltar l’assalt a Madrid. Ahir el valor que té és la credibilitat que s’ha guanyat l’equip de Pesic gràcies a un joc sòlid. Aquest equip fa olor de cap de sèrie en els quarts de final per tenir el factor pista. Bona part es decidirà divendres a la pista de l’Efes, amb qui el Barça va empatar ahir. Però el Barça va llançat amb la cinquena marxa posada.

I ni la sortida dels blancs amb un 0-5 inicial va intimidar. Els blaugrana van trobar en Heurtel el seu director assumint el lideratge, i dins la pintura Tomic repassava primer Tavares, després Ayón i fins i tot Reyes. Ningú va poder frenar el croat, que va acabar amb dobles figures (22 punts i 13 rebots). El base francès no va ser menys (14 punts i 10 assistències) per dinamitzar el matx. Ells dos van agafar les regnes de l’equip quan amb 21-29 van fer una estirada final de primer temps per marxar al descans a davant (42-37).

Quatre minuts en blanc

El Madrid va saltar a la pista ofegat per la defensa blaugrana, que no li va permetre anotar en quasi quatre minuts. Kuric s’havia afegit a la festa amb cistelles de qualitat i Pablo Laso no trobava ningú que exercís de líder per aixecar el matx. Campazzo va acabar tret de polleguera per Heurtel (-1 de valoració) i Llull amb un 1/5 triples o Ayón amb 4 puntets. Carroll ho va intentar sumant-se a la seva manera a l’homenatge a Navarro perquè segurament és qui millor executa la bomba de l’excapità. Però no van tenir regularitat. El Barça, en canvi, estava sublim. Randolph, que es retrobava amb el també ex-Lokomotiv Singleton –els dos jugadors més titulars–, ho intentava amb Rudy. Però la renda es va disparar (50-37). Una dada significativa és que entre Tomic (15 punts), Kuric (13) i Heurtel (12) havien fet més punts (40) que tot el Madrid (37). Els de Laso es van acostar al marcador (56-51) però va ser estèril perquè ràpidament un parcial de 13-3 amb un triple des de casa seva d’Heurtel va acabar trencant el matx. El Madrid va acabar amb un trist 8/31 triples i amb 11 rebots menys –13 de Tomic i 9 de Singleton– d’un Barça en què tothom sap perfectament el rol que ha de desenvolupar dins la plantilla. Pesic, que va deixar fora Smits, va tornar a jugar amb deu homes perquè Blazic i Pustoviy no van jugar. Un clàssic amb dedicatòria per al mite Navarro quan a 8.698 quilòmetres el seu amic Pau Gasol era a un pas d’anar a jugar amb els Bucks.

LA PRÈVIA

Contents de com hem guanyat; clau que el millor equip ofensiu no ens ha fet més de 10 punts en transició d’atac
Svetislav Pesic

LES DADES

3
anys
feia que el Barça no superava el Madrid (72-65) al Palau en Eurolliga. Els dos últims anys: 63-102 i 74-101.
6
punts
més de valoració van sumar Tomic (28) i Heurtel (27) que no pas tot el Madrid junt (49), amb un -1 de Campazzo.
Estem demostrant que estem creixent i que volem ser caps de sèrie; Heurtel és el millor base a Europa per a un pivot
Ante Tomic
Hem imposat velocitat i intensitat, hem controlat el rebot i en un Palau així és impossible perdre
Thomas Heurtel
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)