FEB

Patinada dolorosa

LEB Plata. El desencert passa factura al Girona, que pateix una inesperada derrota a Fontajau contra el Marín

girona 63 MARÍN 70

BÀSQUET GIRONA:Sergi Costa (13), Xavi Costa (6), Bolton (6), Trias (9), Berry (6) –cinc–; Cuéllar (3), Angelats (4), Cosialls (2), Alzamora (3) i Cizmic (11). 15/50 de 2, 8/26 triples (3 Sergi Costa, 2 Xavi Costa i Bolton i 1 Cizmic), 9/12 tirs lliures, 45 rebots (14 Trias), 14 assistències (3 Xavi Costa i Sergi Costa) i 59 de valoració (18 Trias).MARÍN PEIXE GALEGO:Gregory (24), Orellano (8), Romero (8), Badmus (5), Fernández (5) –cinc–; González, Pantín (4) i Sevillano (16). 24/52 de 2, 2/9 triples (1 Orellano i Romero), 16/22 tirs lliures, 37 rebots (10 Pantín), 5 assistències i 73 de valoració (23 Gregory).PARCIALS:14-17, 21-18 (35-35); 15-13 (50-49) i 13-21 (53-70).

Si la del dimecres era una derrota que es podia assumir, la d’ahir fa mal, ja que, en aquesta segona fase tan curta, ser solvent a casa és condició sine qua non per aspirar al màxim. I el Bàsquet Girona ho havia estat els últims mesos. Però, contra el Marín va transmetre espessor, quasi sempre va anar a remolc i el desencert, frustrant en segons quins moments, el va condemnar a la segona derrota en dos partits en el grup d’ascens.

Des del principi, l’equip gironí ja va trobar-se incòmode a la pista, amb molts problemes per anotar en la zona (0/7 tirs entre Trias i Berry al primer quart). Els triples de Sergi i Xavi Costa ho compensaven i li permetien no perdre pistonada, per bé que el rival treia suc de totes les badades en defensa (17-21, 13’). A poc a poc, els locals van trobar-se, amb joc de transició i la irrupció a pista de Cizmic adquirint pes en atac. La diferència, però, mai no va ser destacada, ja que el Marín, tot i perdre pilotes, trobava vies de producció constant amb Gregory i Sevillano que li van permetre arribar a la mitja part empatat (35-35).

Trias, que no havia anotat en la primera part, va alçar la veu en l’arrencada de tercer quart quan va fer l’efecte que el Bàsquet Girona, jerarquitzant el rebot, podia fer l’estrebada (46-40, 25’). Lluny de descompondre’s, el rival li va posar l’alè al clatell, afavorit pels errors gironins en el tir, alguns d’absolutament sols. La dinàmica va persistir en l’inici del darrer quart, fet que va començar a generar frustració en l’equip. Això s’afegia a la incapacitat per contenir Gregory que, a més de fer seu el tempo del partit, anotava sempre que als visitants els calia (12 punts i 6/6 tirs en l’últim parcial). Dos triples de Bolton van oxigenar els de Quim Costa (58-56, 36’), però d’aquí fins al final només farien una altra cistella en joc, de Trias. Amb el 4/19 en tirs en el darrer quart, ni el domini del rebot ofensiu (8 a l’últim parcial) va servir-li per impedir que el triomf volés de Fontajau.