Eurolliga

Un final frustrant

Eurolliga. El Barça Lassa no pot arrodonir una actuació notable a Istanbul, sotmès els últims minuts per la defensa del Fenerbahçe i la classe de Sloukas. Pesic és desqualificat en el minut 1

El Barça Lassa va quedar-se ahir a prop d’obtenir un triomf de prestigi a l’única pista que encara no ha estat saquejada enguany en l’Eurolliga. Que el Fenerbahçe hagi encadenat 33 triomfs a l’Ülker Arena no és casual i tombar-lo requereix la perfecció del rival. L’equip, seriós i amb idees clares, va marcar la pauta i va contenir el joc turc gran part del partit, però va faltar-li serenor i encert en el tram final per rematar la feina. Tot el que van tenir els d’Obradovic, que, a més de multiplicar les seves revolucions i ofegar els blaugrana, van trobar en Sloukas l’element sobre el qual teixir el seu atac. I el base grec va ser sublim.

Sense Pesic

Tan sols s’havia consumit un minut de joc i, després que Blazic hagués rebut el que considerava una falta clara, el tècnic serbi va entrar a la pista per encarar-se amb l’àrbitre lituà Gytis Vilius. Li van xiular tècnica, però va insistir en la protesta fins que va ser desqualificat.

Amb aquest inici atípic –Ricard Casas es va fer càrrec de la direcció tècnica–, l’equip va anar a remolc, sobretot per les concessions en el rebot al seu cèrcol. Tot i això, l’aposta per una defensa zonal va agafar el rival desprevingut, fins al punt de forçar-li molts errors. D’aquí van aparèixer punts a camp obert, especialment de Blazic (12 en el primer quart), que li van injectar confiança i li van permetre obrir un petit forat (14-21, 7’). El Barça tenia cura de negar al Fenerbahçe situacions a prop de cistella, però això tenia el risc de concedir més el tir exterior, sobretot des de la cantonada. I els turcs van saber-ho aprofitar en el segon quart, amb Sloukas ja movent l’equip i Ali esmolant el punyal des de l’arc (quatre triples en el segon parcial i 17 punts a la mitja part). L’equip, ahir sense Adam Hanga –se’l va preservar per unes molèsties a la mà–, no es va destarotar i va arribar a l’equador fins i tot al davant, amb Tomic alçant la veu dins la zona (37-38).

Tornant de vestidors, el pavelló va abaixar considerablement els decibels, en veure com els visitants governaven la situació. Amb energia, control del rebot i circulació de pilota en atac es va generar un parcial de 0-12 (37-50, 24’). Aquí els locals van trobar oxigen, a partir dels punts de perímetre i també de les pèrdues del Barça, que convenientment van saber castigar. Sloukas ja es començava a apoderar del tempo, però les aparicions de Pau Ribas al final de tercer parcial i de Kuric en el darrer en minimitzaven l’efecte (66-72, 34’). Amb els blaugrana aviat en bonus, el director de joc grec va tenir l’ofici i la qualitat per escollir sempre la millor opció i, al darrere, els turcs collaven moltíssim, amb Mahmutoglu apareixent a escena els últims set minuts per buidar-se en la contenció dels bases blaugrana, sobretot Heurtel. La jerarquia en el marcador va variar de mans (79-77, 39’) i ja no hi va haver manera de redreçar-ho.

LES DADES

50
punts
va generar Sloukas, ja fos anotant (22) o amb les onze assistències que va produir (28). Brutal.
1/1
de dos
del Fenerbahçe en el segon quart, una acció d’Ali en els darrers segons. Ha acabat amb 8/19.
15
punts
de Jaka Blazic, sostre personal enguany en l’Eurolliga. N’havia fet onze en tres ocasions.
6
pèrdues
de Pangos (3) i Heurtel (3) en la segona part per cap en la primera. Cap dels dos va poder contenir Sloukas.

El que ha passat en el primer minut no té res a veure amb el desenvolupament del joc, però demanem respecte per al Barça i Pesic
Nacho Rodríguez
Pel bé del bàsquet, esperem que això no torni a passar més. En trenta anys en aquest món, no ho havia vist mai
Hem fet un partit sòlid, portant el pes durant molts minuts, però la intensitat del final hauria d’haver estat més alta