FEB

El Girona encaixa una dolorosa derrota (87-68)

Bàsquet. El Zamora, liderat per un jugador de 18 anys (Somogyi), fa un festival de triples (15 de 22) i passa per sobre dels gironins en el tram final

El Bàsquet Girona ha encaixat a Zamora (87-68) la quarta derrota en cinc partits en la fase d’ascens de la LEB Plata (87-68). L’encert de l’equip local en els llançaments triples (15de 22) no ha tingut resposta per part dels gironins, sobretot en un últim quart per oblidar en què han acabat abaixant els braços davant l’exhibició del jove hongarès de 18 anys Adam Somogyi (23 punts i 5 de 6 triples), que ha anat a la banqueta amb una ovació més que merescuda.

Els de Quim Costa tampoc han sabut aturar l’altra figura de l’equip, el base Niang (22 punts). De fet, quan els locals han jugat amb tres petits han convertit el partit en un malson per al Girona, que només ha controlat el ritme del joc en el primer quart (15-17) i en els primers instants del segon quan ha aconseguit la seva màxima diferència (17-23). El partit s’ha trencat en el tercer després de cinc triples gairebé seguits dels jugadors exteriors de l’equip castellà, que tot i tenir problemes per controlar el rebot en defensa el seu encert li ha obert les portes d’un average més que interessant contra un rival directe en la lluita pel play-off.

Sergi Costa i Jordi Trias, amb 13 punts cadascun, han estat els jugadors més efectius del Girona.