FEB

Una allau de triples tomba el Girona a Zamora

Bàsquet. LEB Plata. Els castellans trenquen la resistència dels gironins a còpia de tirs de tres (15 de 22) i amb un parcial de 22-8 en el tram final

ZAMORA 87 GIRONA 68

ZAMORA:Niang (22), Libroia (14), Arriaga, Cabral (11), Okonkwo (10) –cinc inicial– Ibitayo (1), Iza (4), Villamil (2), Román i Somogyi (23). 14/33 tirs de 2. 15/22 triples (5 Somogyi, 5 Niang, 3 Cabral, 2 Libroia). 14/20 tirs lliures. 34 rebots (5 Okonkwo). 17 assistències (5 Libroia). 103 de valoració (28 Somogyi).BÀSQUET GIRONA:Trias (13), Xavi Costa, Sergi Costa (13), Berry (7), Cizmic (12). Cuéllar (10) –cinc inicial–, Angelats (5), Cosialls (6), Alzamora (2) i Bolton. 19/39 tirs de 2. 8/26 triples (3 Costa, 3 Cizmic, 1 Angelats, 1 Cuéllar). 25 rebots (8 Trias). 6/7 tirs lliures. 14 assistències (5 Trias). 63 de valoració (26 Trias).PARCIALS:15-17, 27-19, 19-17 i 26-15.

La propera (31-03-19)

Múrcia-Estela; Almansa-Zamora; Girona-Juaristi; Villarrobledo-Navarra; Lucentum-Marín; Azuqueca-Zornotz.

El Bàsquet Girona va encaixar a Zamora la quarta derrota en cinc partits en la fase d’ascens de la LEB Plata, fet que complica les aspiracions de l’equip de jugar el play-off. L’encert de l’equip local en els llançaments triples (15 de 22) no va tenir resposta dels gironins, sobretot en un últim quart per oblidar en què van acabar abaixant els braços amb l’exhibició del jove esquerrà hongarès de divuit anys Adam Somogyi (23 punts i 5 de 6 triples), que va ser acomiadat com si fos un torero.

El partit va començar amb mala pinta. Dos triples seguits de Libroia i Niang van obligar els gironins a anar a remolc des del principi. L’equip amb tot, va respondre bé de la mà de Cizmic, més encertat que de costum, i va capgirar la situació amb un parcial de 3-12 forçant constants pèrdues als jugadors locals i pescant rebots en atac. Els castellans van estar-se quatre minuts sense anotar però en els últims minuts van tornar a respirar de la mà de Niang. El partit, però, semblava controlat (15-17).

En el segon quart el Girona va començar amb clarividència en atac i després de dos triples de Nil i Cuéllar va aconseguir la màxima diferència (19-25). L’aparició del jove Somogyi va ser aigua beneïda per als locals, que van començar a trobar el seu ritme i a trencar el Girona amb transicions ràpides. Sense Trias a la pista, Cuéllar es va multiplicar però un triple de Walter i un contraatac de Niang van fer disparar totes les alarmes (38-31). Abans del descans l’equip va parar el cop amb un 2+1 de Berry.

En el tercer quart va començar la tempesta des dels 6,75 m. Malgrat els esforços defensius dels de Costa, Somogyi i companyia van clavar cinc triples gairebé seguits i la diferència es va disparar fins als dotze punts (57-49), malgrat que Sergi Costa, Cizmic i Trias van protagonitzar també bones accions en atac.

El problema estava al darrere, com es va veure en el darrer quart. Una gran cistella de Sergi va acostar l’equip (65-60), que a partir de llavors (22-8 de parcial) veuria impotent com tots els exteriors locals, alliberats, anaven clavant triple rere triple fins a deixar no només el partit sentenciat sinó probablement també l’average.