FEB

Sí que és ‘madness’ el març

Lliga Femenina. La meitat de les derrotes de l’Spar Citylif en tot el curs (8) són d’aquest mes, amb tres de seguides i un balanç de 4-4 quan encara té dos partits: dijous i dissabte

L’Spar Citylift ha encaixat, la darrera setmana, la primera derrota a casa aquest curs tant en la competició europea (6-0 a Fontajau fins dijous) com en l’estatal (10-0 abans). Dues derrotes en quatre dies que, enllaçades amb la del diumenge anterior en l’últim desplaçament de la Lliga Femenina en fase regular (80-53 a Salamanca), fa que la ratxa negativa s’enfili. Tres en set dies i quatre aquest març, que començava a Vitòria amb el triomf contra el Cadí per 80-60 el dia 2, en la semifinal de la copa el dia abans que tot es comencés a torçar. Perquè el 71-79 amb l’Avenida no significava perdre un altre títol contra el conjunt castellà. Aquell dia, Shay Murphy jugava el seu darrer partit amb l’Uni. Julia Reisingerova es feia una lesió al genoll que la faria estar de baixa fins dijous passat, primer, i això obligava, després, Nádia Colhado a fer un sobreesforç amb la seva fractura de lligaments al canell que ha dut la cinc titular d’Èric Surís a passar per la sala d’operacions i dir adeu a la temporada aquesta última i fatídica setmana.

“Les derrotes seguides també venen perquè com a equip i com a club ens marquem objectius alts. Si no fos així i no juguéssim l’Eurocopa o hi volguéssim arribar a la final, no hauríem perdut cap partit fins avui, aquesta setmana”, posava en context Èric Surís diumenge. Una realitat que contrasta amb els 17 triomfs seguits en la Lliga Femenina, rècord absolut de l’entitat en nou anys en la categoria establert el dia 10 (60-43 amb el Ferrol). “Sí que s’enrabia l’equip al perdre, no en sabem. Però seguim segons en la lliga regular i es tracta d’arribar el millor possible al play-off, que queden un parell de setmanes, i dijous anar amb tota l’ambició a Montpeller a fer una bona tornada”, argumentava el tècnic.

Efectius

La ratxa de resultats coincideix, també, amb l’enèsim moviment en una plantilla que, des del primer entrenament, s’ha anat ajustant. Aquella setmana arribarien Murphy i Hampton –ho havia de fer el curs abans però es va lesionar, l’estiu del 2017–, Palau i Sánchez eren en el mundial i el seu primer partit ja va ser oficial –l’andalusa es va lesionar en l’escalfament del segon i ja no va debutar en la lliga– i, quan el club acabava de fitxar Dongue, la pivot rebia l’alta. Gabby Williams cobreix el lloc de Murphy, amb qui va compartir vestidor fins a la copa. I Reisingerova, l’única cara nova en la primera sessió a l’estiu, ha de recuperar la forma d’abans de la lesió –26 punts, 8 rebots i 35 de valoració, la seva millor actuació en 17:16 a la semifinal de copa– fent un sobreesforç: 2 punts i 1 rebot en 25:06 abans-d’ahir, des del salt inicial. “No tindrem la Nádia ni la Leia, és clar i és la nostra realitat. No hi podem fer res”, va dir Surís sobre els efectius amb què compta per demà passat en la tornada d’una eliminatòria que suposa el sostre de l’equip –i de qualsevol català en categoria femenina– a escala continental. “Mirarem de treballar perquè la nostra versió sigui la de la primera meitat i la puguem ampliar 40 minuts”, va afegir-hi en referència a la primera meitat contra el Gernika (39-29). I sentenciava: “S’ha d’estar molt content i satisfet amb les jugadores i, en general, amb com està funcionant tot l’equip aquesta temporada.”

LES DADES

2
partits
ha de jugar encara l’Spar Citylift aquest març: demà passat a Montpeller i dissabte amb el Bembibre.
Supercopa
Avenida - Spar Citylift 72-62 (10 octubre)
Lliga Femenina
Cadí La Seu - Spar Citylift 86-81 (3 novembre)
Avenida - Spar Citylift 80-53 (17 març)
Spar Citylift - Gernika 66-72 (24 març)
Copa
Spar Citylift - Avenida 71-79 (3 març)
Eurocopa
MBA Moscou - Spar Citylift 71-69 (23 gener)
Skécszard - Spar Citylift 79-73 (13 febrer)
Spar Citylift - BLMA 66-69 (21 març)
3
derrotes
del curs són amb Avenida. L’Uni va trencar una ratxa de 8 seguides el desembre a Fontajau.
2
titulars
ha perdut Èric Surís aquest mes: Shay Murphy i Nádia Colhado. Només ha arribat un relleu.
11
jugadores
del primer equip tenia l’Spar Citylift en la copa. Per a la tornada de la semifinal són vuit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)