ACB

Al sac, però no lligat

ACB. El Barça Lassa no pot badar en les deu jornades que queden de fase regular tot i tenir dos triomfs i l’‘average’ a favor en relació amb el Madrid

L’assalt de diumenge passat al WiZink Center ha deixat al Barça Lassa el camí planer per tancar la fase regular com a líder, una fita que no ha assolit des de l’exercici 2015/16, l’últim de Xavi Pascual com a tècnic, per bé que llavors no li va servir per guanyar la lliga. Va perdre en la final contra el Madrid (1-3).

El coixí de dos triomfs i l’average en relació amb el Madrid –li ha guanyat els dos partits enguany, igual que el curs passat– sembla suficient, i més si els de Pesic mantenen la inèrcia traçada fins ara a l’ACB. Això no vol dir que es pugui donar ja tot per fet, perquè encara hi ha al davant deu jornades i un calendari possiblement més favorable per als blancs. Tot i el pes que li suposaria afrontar el play-off amb el factor pista a favor, el tècnic serbi del Barça Lassa hi resta transcendència. Almenys ara: “No significa gaire, però llança un missatge a altres equips que estem al màxim i que podem jugar un bàsquet a alt nivell, i això sí que és important per a la nostra confiança i el nostre cap.”

A domicili

Després del duel de diumenge contra el Baxi Manresa al Palau, l’equip afrontarà un calendari amb quatre visites en cinc jornades entre el 7 d’abril i el 4 de maig, i l’únic partit a casa serà amb el Baskonia, tercer classificat (17-7). Per bé que dels partits a fora només tindrà un rival situat en play-off (Divina Joventut), és una fase delicada ja que del 15 al 25 d’abril estarà jugant els quarts de l’Eurolliga amb el pas a la final a quatre de Vitòria en joc. Fins al final de la fase regular, sis cites a domicili i tan sols quatre al Palau, on s’ha mostrat intractable fins ara en la competició estatal (13-0).

El Madrid està a l’expectativa. Té al davant ara un parell de partits a les Canàries en l’ACB –especialment perillós és el de diumenge a Tenerife, només tres dies després de jugar a l’OAKA, contra el Panathinaikòs– i, si aconsegueix sortir-ne amb dues victòries, té un trajecte còmode fins al final de fase regular per intentar pressionar els blaugrana si tenen alguna patinada. En les nou últimes jornades, únicament se les haurà amb un equip situat en zona de play-off (València) i ho farà en la penúltima jornada després de la final a quatre si s’hi classifica.

EL BARÇA LASSA

Li queden sis desplaçaments per afrontar, tres dels quals, i seguits, a l’abril
*Barça Lassa (1r, 20-4)
31 de març Barça - Baxi Manresa
7 d’abril Breogán - Barça
13 d’abril Tecnyconta - Barça
28 d’abril Divina Joventut - Barça
3 de maig Barça - Baskonia *
5de maig Herbalife - Barça
10 de maig Barça - València
12 de maig MoraBanc - Barça
19 de maig Barça - Delteco
26 de maig Obradoiro - Barça
*Real Madrid (2n, 18-6)
31 de març Iberostar - Madrid
7 d’abril Herbalife - Madrid
14 d’abril Madrid - Obradoiro
27 d’abril Madrid - Breogán
2 de maig UCAM Múrcia - Madrid *
4de maig Burgos - Madrid
9 de maig Madrid - Estudiantes
11 de maig Tecnyconta - Madrid
21 de maig Madrid - València
26 de maig Delteco - Madrid (*) - mogut pel ‘play-off’ d’Eurolliga

EL MADRID

Els de Pablo Laso s’han d’enfrontar encara amb cinc dels sis últims classificats

La copa 2019 ja llueix al museu

Més d’un mes després de guanyar el títol –va imposar-se al Madrid i a la capital de l’Estat, en la final (94-93) el 17 de febrer passat–, es va entregar al museu del club la copa 2019, la 25a de la secció. La hi van traslladar Joan Bladé, directiu responsable de la secció; el tècnic Svetislav Pesic, i Pierre Oriola, el segon capità. Ante Tomic, el primer capità de l’equip, no hi va poder ser perquè la nit anterior va ser pare per segona vegada, d’una nena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)