Eurolliga

Efes-Barça, als quarts

Eurolliga. Els de Pesic s’asseguren la cinquena posició en tombar un competitiu Buducnost i jugaran la següent fase en una sèrie al millor de cinc partits contra els turcs amb el factor pista en contra

El Barça jugarà els quarts de final contra l’Efes amb el factor pista en contra en una sèrie al millor de cinc partits. Els blaugrana, doncs, hauran de guanyar com a mínim un partit a Istanbul per passar fase. Els de Pesic van assegurar ahir aquest duel després de vèncer en un partit dur un gran Buducnost que ja no s’hi jugava res i va arribar al Palau sense pressió.

El Buducnost ja va avisar des del salt inicial que havia vingut al Palau Blaugrana a plantar cara i no pensant només en la semifinal de la Lliga Adriàtica, on diumenge s’hi juga la vida contra el Cedevita perquè perden 1-0. Els montenegrins van fer una sortida explosiva amb un 4-16 després d’un triple de l’ex-Barça Edwin Jackson. En el minut cinc de partit ja havien anotat els cinc jugadors titulars del conjunt de Repesa.

Però l’explosió de Hanga va revolucionar absolutament el matx. Primer anotant dos triples consecutius que van acostar els blaugrana (12-18) i després perquè un robatori de pilota va propiciar un contraatac que va acabar amb trifulga perquè Cole li va fer una antiesportiva molt perillosa quan l’hongarès estava penetrant a cistella. Pustovy va ser la primera rotació per Tomic.

Només de començar el segon quart, un triple de Ribas va certificar la remuntada (24-22), però el Barça ja estava llançat i va continuar augmentant la diferència i va anul·lar absolutament en atac els montenegrins. Un triple d’Oriola consolidava un parcial espectacular de 22-4 per passar del 16-22 al 38-26. El croat Repesa va demanar temps mort.

Esbroncada i reacció

Després de la xerrada, el Buducnost va experimentar una transformació absoluta. Sòlid al darrere i amb criteri en atac, bona rotació i trobant bones opcions de tir. La conseqüència va ser immediata: parcial de 3-14 (41-42) amb festival de Nikolic (12 punts). En el descans, tot obert (44-46).

En el segon temps es va mantenir la igualtat fins al final del tercer quart (69-69). Va ser llavors quan els blaugrana van fer una estirada en el marcador amb un 9-0 (78-69) amb un Hanga molt sòlid i un gran treball col·lectiu que va fer que tingués un coixí que ja no li va fer perillar un partit sense tensió defensiva.

LES DADES

127
de valoració
és el segon millor registre del Barça en l’Eurolliga amb l’actual format de competició per darrere dels 134 que es va aconseguir contra l’Efes
3
partits
d’Eurolliga s’havia perdut Hanga per les molèsties físiques que tenia. Seraphin també n’acumula tres de baixa en competició europea
10
rotacions
va fer Pesic i va deixar sense jugar Blazic. Pustovyi va ser la primera rotació de Tomic

No estic gens content amb la defensa que hem fet, no hem estat tensionats com estem habitualment
Svetislav Pesic
Era un partit emotiu per a mi i estic content d’haver aconseguit el triomf i l’objectiu de ser cinquens
Adam Hanga
No podem estar satisfets de la feina al darrere, però sí que no hàgim fallat i d’haver guanyat treballant dur
Kyrie Kuric

Kevin Seraphin encara no, Adam Hanga, sí

El partit va servir per veure el retorn de l’hongarès Adam Hanga després d’haver-se perdut els últims partits per molèsties físiques. A més, se li va morir l’avi i va anar al seu país amb permís del club. Ahir se li va fer un minut de silenci abans de començar el matx. Qui encara no va reaparèixer va ser Kevin Seraphin. El pivot francès continua amb molèsties i el fet de no ser un partit a vida o mort va fer que Pesic decidís no forçar-lo per tenir-lo bé quan arribin partits determinants.