ACB

El Barça, una piconadora contra el Manresa (107-71)

Bàsquet. El conjunt blaugrana continua intractable en el Palau i a la mitja part ja manava per 59-30

El Barça Lassa continua intractable en el Palau Blaugrana i ha segellat una altra victòria sense pal·liatius contra el Baxi Manresa, que no ha pogut reflectir el seu bon moment en la pista barcelonina. El triomf del líder de la lliga ACB s’ha fonamentat en una primera part espectacular en què ha superat el seu rival en totes les facetes del joc i s’ha mostrat molt inspirat en l’aspecte ofensiu amb 15 assistències i una sèrie de 9 de 13 triples.

D’entrada, l’equip blaugrana ha aprofitat les facilitats defensives del conjunt bagenc per martellejar-lo amb ràpides transicions i sobretot a còpia de triples, amb una espectacular sèrie de 6 de 7 en el primer quart, amb quatre de consecutius de Chris Singleton. Els primers 10 minuts han acabat amb un parcial de 32-14. El panorama no ha canviat en el segon quart. Al contrari, el Barça mantenia la seva concentració i intensitat defensiva i en atac Heurtel i Kuric han ofert un autèntic recital i burxaven encara més en la ferida manresana. Pierre Oriola s’ha afegit a la festa i Joan Peñarroya s’ha vist forçat a demanar un altre temps mort per intentar aturar l’hemorràgia (48-20). El Barça ha arribat a manar per 32 punts de diferència (52-20) i Svetislav Pesic ha donat entrada al jove del filial Aleix Font, que ha jugat els seus primers minuts en la lliga ACB. El resultat a la mitja part ha estat de 59-30.

Després de la represa, el Manresa ha intentat frenar l’embranzida blaugrana amb un ritme de joc més lent i amb una defensa en zona. I en certa manera ho ha aconseguit, tot i que les diferències s’han mantingut en el resultat (77-49). En l’últim quart i amb el partit decidit, Pesic ha tornat a donar minuts de joc a jugadors poc habituals. Així en el tram final han destacat els 10 punts d’Artem Pustovyi, i els 7 de Roland Smits i d’Aleix Font, en la seva estrena en la lliga ACB. La diferència entre tots dos equips s’ha tornat a ampliar fins al definitiu 107-71. Per part del Manresa hi hagut quatre jugadors que han anotat 10 punts: Tomàs, Lundberg, Murphy i Lalanne.