FEB

El Bàsquet Girona es torna a estavellar a Fontajau (69-86)

Bàsquet. LEB Plata. L’estrena d’Àlex Formento com a tècnic no ha estat revulsiu per a l’equip que deixa l’ascens molt complicat

Cop duríssim per al Bàsquet Girona, que quasi ha dit adéu a les seves possibilitats de disputar l’eliminatòria d’ascens a LEB Or, en perdre avui contra el cuer del grup, el Juaristi ISB (69-86). El canvi a la banqueta –Àlex Formento ha debutat en el lloc del destituït Quim Costa– no ha estat el revulsiu esperat i, llevat d’alguna fase en la primera part, els gironins han anat gairebé sempre a remolc i han acabat absolutament sotmesos.

L’inici ja no ha estat bo, amb poca tensió defensiva i permetent que el rival es fes amo i senyor en la pintura, també concedint-li el rebot d’atac (7-19, 7’). En especial, Orlov (10 punts i 5 rebots al primer quart). A poc a poc, els gironins han trobat individualitats en atac (Cosialls i Alzamora) i això també li ha donat confiança per apujar el to defensiu. Un 13-0 entre el principi del primer quart i l’inici del segon li han donat la iniciativa per primer cop (23-21, 13’) i, si bé feia l’efecte que la podria consolidar, la irrupció de Powell en els bascos ha propiciat que a mitja part s’hi anés amb empat (34-34).

La represa ha tornat a ser fatídica per al Bàsquet Girona. El Juaristi ISB ha adquirit avantatge un altre cop a partir d’un 0-7 de sortida i, si bé Trias ha assumit pes en atac –ni un punt en els dos primers parcials–, l’equip no aconseguia recuperar terreny. Primer, perquè Powell feia mal i després perquè Orlov ha tornat a erigir-se en dominador en la zona. En l’inici de l’últim quart, i amb els visitants engreixant encara més l’avantatge (52-68, 34’), van aparèixer l’ansietat i els nervis en els locals. Amb tot, i amb més cor que cap, van intentar una remuntada heroica que no es va donar.

Sergi Costa, amb 14 punts, ha estat el màxim anotador del Bàsquet Girona.