FEB

Deu dies d’equilibrisme

Bàsquet. Lliga femenina. Spar Citylift i Guipúscoa tanquen diumenge la fase regular sense res en joc, però tres dies abans de començar el ‘play-off’

“Haurem de trobar l’equilibri entre la descompressió i carregar piles, amb dies que necessitarem seguir entrenant i engreixar una mica aquests mecanismes i rutines amb jugadores diverses.” Són paraules d’Èric Surís, dissabte després de guanyar Bembibre 72-51, respecte a la setmana de l’Spar Citylift. És la primera amb un sol compromís des de la segona de febrer quan l’Uni va jugar a Zamora (9 febrer, 61-67). Des de llavors, ha jugat 15 partits en 7 setmanes: sis de lliga (4-2 de balanç), els tres de la copa (2-1) i els de les tres eliminatòries europees a doble partit (2-4).

Un llençol a cada bugada

En aquesta quinzena de partits en un mes i mig, l’equip ha perdut una final –71-79 a Vitòria en l’únic títol FEB que se li resisteix al club–, dos partits per una àmplia diferència –80-53 a Salamanca, en l’adeu al primer lloc, i 98-69 dijous passat a Lattes en l’eliminació continental– i la imbatibilitat a casa a Europa (66-69 amb BLMA) i a la lliga (66-72 amb Gernika) en quatre dies de diferència. Però el que més pesa és haver perdut la màxima anotadora de l’equip, Shay Murphy, i la jugadora amb més valoració a la plantilla, Nàdia Colhado. Dues titulars i un relleu, Gabby Williams.

“La paraula descompressió és important, les jugadores saben que ara que ve el play-off han de tenir la ment al màxim, les piles carregades i afrontar aquesta darrera jornada que torna a ser a casa per començar, si no hi ha novetats, el següent dimecres aquí”, hi afegia el tècnic gironí, sobre el darrer i intranscendent partit de lliga, diumenge en horari unificat (19 h), entre dos equips que ja saben en quin lloc acabaran, passi el que passi: Spar Citylift segon i Guipúscoa sisè. Ibaeta i Cadí tenen aquests deu dies entre la penúltima jornada i l’estrena del play-off per estudiar-se. Saben, els dos, que es veuran les cares amb el factor pista per a les pirinenques. Hi ha una altra eliminatòria definida, Gernika-València, en aquest cas amb el factor pista a resoldre perquè són quart i cinquè. Les basques, que van perdre amb Guipúscoa, juguen a Saragossa contra el vuitè (Mann, 10-15) i tenen el mateix balanç (17-8) que València, que rep el cuer i descendit fa setmanes Ferrol.

Avenida primer i Uni segon no sabran fins diumenge a la nit qui reben dimecres i on van l’altre cap de setmana. Araski és setè empatat amb Mann, vuitè (10-15), mentre que Bembibre i Al-Qázeres (9-16) encara poden entrar. El conjunt de Vitòria és qui ho té més difícil tot i ser setè: juga a la Seu. Mann rep el Gernika i Bembibre el Zamora, que encara no s’ha salvat. Al-Qázeres va remuntar a la pista d’Araski (71-73 a la pròrroga i quan perdia de 10) i juga a casa contra Ensino, que no s’hi juga res.

Esperant la FEB

L’Uni no sap encara si pot incorporar una jugadora que substitueixi Nàdia Colhado. El club va presentar la documentació divendres passat i, en cas que la FEB considerés la lesió de la brasilera de llarga durada, s’activaria un termini de set dies des de la comunicació afirmativa per donar d’alta una jugadora. Hi ha un segon requisit a la baixa estimada de la jugadora a substituir: que el relleu no necessiti transfer. No tenir la resposta significa que, acabada la fase regular, l’Spar Citylift podria fitxar qualsevol jugadora que no disputés el play-off.

LES DADES

15
partits
les anteriors set setmanes ha jugat l’Uni. Sis de LF i Eurocopa i els tres de la copa (8-7 balanç)
4
equips
poden acabar setens i ser el rival gironí als quarts: Araski, Mann, Bembibre o Al-Qázeres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)