Eurolliga

Tràmit i tensió

Eurolliga. El Barça remunta 15 punts al Khimki (26-41) després que Pesic activa els seus per falta d’intensitat

Punt final a la lliga regular. Una gran lliga regular que ha tornat a portar el Barça als quarts que arrencaran d’aquí a deu dies. Ahir els blaugrana tenien un partit incòmode perquè no s’hi jugaven res i, a més, van veure com el seu rival reservava el seu principal puntal, Aleksei Shved, màxim anotador de l’Eurolliga amb 23,3 punts de mitjana, i Stefan Markovic, l’ex-ACB. Tots dos es van quedar a Moscou tot i jugar fa tres dies a la VTB. Al davant, Pesic no va especular i va fer jugar els seus referents deixant fora Seraphin, com ja havia avisat, i Font. De la resta, tots van jugar per intentar continuar creixent en un partit avorrit i sense tensió i que l’únic atractiu que va tenir va ser la remuntada dels blaugrana. El matx havia començat incòmode perquè el Khimki, amb un 7/9 en triples i dominant a la pintura (3-11 en rebots), va fer que la diferència es disparés fins a 15 punts (26-41).

Coses poc habituals

L’estrella del Khimki era fins llavors Zubkov, que va anotar 11 punts en cinc minuts, quan té una mitjana de 4,3. La reacció dels blaugrana havia de venir des de la defensa, perquè el Barça havia encaixat en el primer quart 32 punts, una xifra inacceptable. Els de Pesic van demostrar la seva qualitat amb un parcial incontestable de 18-0 que va fer que canviés absolutament tota la dinàmica (44-41).

El parcial va continuar creixent fins al 23-2 (49-43). Però quan semblava que el Barça ja havia après la lliçó, va tornar a encaixar un 0-11 (49-54). Els russos es van mantenir a davant fins al 65-66. Allà el Barça, amb Tomic i Oriola dominant a la pintura, Hanga a tot arreu i bona direcció de Pangos, va fer un 14-2 (79-68)

Pesic i Heurtel s’encaren

La imatge del matx va ser l’esbroncada espectacular del tècnic al base francès en ser substituït perquè no feia el que li deia. Però Heurtel li ho va discutir i el serbi va perdre els nervis llançant una ampolla d’aigua a la banqueta. Pesic no afluixa ni en un partit intranscendent com el d’ahir, en què sempre vol la màxima concentració i sobretot tensió.

Horaris i dies de quarts

També se saben ja els horaris dels quarts. El primer serà dimecres 17 d’abril a Istanbul (19 h); el segon, el divendres (19.15 h); el tercer, al Palau el dimecres 24 (21 h). En cas d’un quart al Palau, el divendres 26 (21 h), i d’un cinquè a Istanbul, l’1 de maig a les 19.30 h.

ELS VESTIDORS

Tothom ha de tenir responsabilitat en defensa; no som un equip excel·lent defensant com el primer quart
Svetislav Pesic

LES DADES

7/9
triples
portava el Khimki en el primer quart i dominava en el rebot 3-11.
23,3
punts
anota de mitjana Shved, màxim anotador de l’Eurolliga, que ahir va ser baixa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)