ACB

El Baxi Manresa tomba el Tenerife, un rival directe (91-87)

ACB. Ha trencat el matx amb un parcial de 20-3 (del 51-49 al 71-52)

El Baxi Manresa ha aconseguit una victòria de valor triple contra l’Iberostar Tenerife (91-87). Per una banda perquè ha estat contra un rival directe, en segon lloc perquè li ha guanyat el bàsquet-average -a l’anada els manresans havien perdut 77-75- i perquè talla una ratxa de tres derrotes seguides que li donarà confiança. Els de Txus Vidorreta encadenen la seva setena derrota seguida.

Els de Joan Peñarroya han topat inicialment amb un rival molt encertat que ha agafat el domini en el marcador amb un màxim avantatge d’11 punts després d’un triple d’Abromaitis (4-15). Els manresans s’han posat per davant en el segon quart (26-25) però els canaris han tornat a posar-se per davant (30-35). Un parcial de 0-10 (40-35) ha donat avantatge al Baxi Manresa abans del descans (40-38). Al tercer quart la igualtat s’ha mantingut fins el 51-49 però llavors els de Joan Peñarroya, amb el suport incondicional del Nou Congost, ha fet una estirada definitiva amb un parcial incontestable de 20-3 després d’una cistella de Lundberg (71-52). Tot i que l’Iberostar Tenerife s’ha arribat a posar a cinc punts (87-82 a 26 segons pel final) els manresans han assegurat el triomf i el bàsquet-average.

El màxim anotador ha estat Toolson (18 punts) però ha estat una victòria d’equip perquè fins a cinc jugadors han anotat o superat els 10 punts -Fisher (16), Lundber (14), Zubcic (12) i Sakho (10)-.