ACB

El Barça Lassa exerceix de líder

Bàsquet. ACB. L’actitud defensiva de l’equip i una allau de triples en el segon quart frenen l’empenta dels locals

El Barça Lassa no va fallar a la pista del Breogán, en què havia perdut tres dels cinc partits anteriors, i manté l’avantatge de dos partits respecte del Madrid en l’ACB. El rival, necessitat de triomfs, estava especialment motivat, a més, pel darrer triomf a Badalona. Un espectacular segon quart dels de Pesic, amb sis de nou triples, van deixar anorreat l’equip local. Singleton, que ja havia excel·lit contra el Manresa, va tornar a fer de les seves des dels 6,75 m (4 de 4). El percentatge de tot l’equip al final de la primera part (9 de 15) no va tenir resposta dels locals, debilitats també per les baixes de Cvetkovic i Arco.

El partit va començar amb un 7-0 obra de l’escorta argentí Redivo que no va agradar gens a Pesic. En aquests primers minuts, els blaugrana no van controlar el ritme del joc i tampoc van tancar el rebot ni les penetracions. Això, més l’empenta dels gallecs i l’encert de McCallum, expliquen el resultat del primer quart (21-15).

El segon quart va començar amb un triple d’Heurtel, que va tenir continuïtat amb llançaments de Smits, Kuric, Hanga i Pangos (29-27). La confiança i l’encert del Breogán va anar decaient i Singleton va rematar uns minuts espectaculars amb un triple en l’últim instant (38-46). Encara sense Seraphin, Pesic va alternar com a centers Tomic, Oriola i Pustovyi, que tot i la seva bona actitud va tornar a tenir problemes amb les faltes.

Domini a tot arreu

En el tercer quart l’allau de triples es va frenar, però el Barça va mantenir una bona activitat defensiva. Claver, el mateix Singleton i Tomic van fer valer la seva força davant dels pivots locals, tot i el debut d’Ochefu, un cinc molt corpulent. En defensa el control del rebot i les pèrdues dels gallecs van permetre córrer sobretot a Heurtel i Hanga. Van arribar les cistelles fàcils i la diferència es va disparar fins als 22 punts (44-66).

Els últims minuts van ser un entrenament de qualitat amb portes obertes amb Pesic sempre vigilant a la banda l’actitud defensiva dels seus jugadors, que durant uns minuts (parcial de 17-5) es van deixar anar excessivament.

Homenatge a Navarro

El Breogán ha aprofitat la visita del Barça per fer un petit homenatge a la Bomba. Els pares de l’exjugador tenen arrels a Galícia i visiten sovint la localitat de Meira, on tenen una casa. Navarro, a més, hi conserva amics de la seva infantesa.

LA XIFRA

9/11
triples.
Són els que ha clavat Chris Singleton en els dos últims partits de l’ACB.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)