FEB

L’estímul i la resposta

Inici del camí cap al títol, amb l’Spar Citylift prioritzant “guanyar i fer un bon partit” contra l’Araski, per a qui ser aquí ja és un premi

“Competirem al màxim i sortirem a totes”, diu la capitana de l’Uni, Rosó Buch

L’Spar Citylift obre el play-off de quarts de final aquest vespre (19.30 h) a Fontajau en el pitjor moment del curs. Aquest és l’estímul i, la resposta, l’interrogant d’un equip amb una dinàmica que es va començar a torçar a Vitòria, en la copa que organitzava el seu rival avui. Araski queia als quarts contra Cadí (66-60) després de l’agònic 52-49 de l’Uni amb València. Aquell primer títol es va esfumar en el 71-79 amb Avenida i, des de llavors, l’equip d’Èric Surís, sense Shay Murphy ni Nàdia Colhado, ha perdut sis partits més (cinc triomfs). Significatives les derrotes en lliga a casa, dues els tres últims partits (66-72 amb Gernika entre la semifinal amb BMLA i 64-67 amb Guipúscoa diumenge), sense transcendència a la classificació. Una davallada que s’ensumava el febrer quan l’equip alabès visitava el líder: 67-58 amb un 16-0 a l’inici de l’últim quart; en la quinzena de les disset victòries seguides. “Tenim moltes ganes de revertir la dinàmica, de sotrac, que hem patit. És el moment de play-off, l’hora de la veritat a la lliga” apunta Èric Surís.

No guanyar cap títol FEB i haver caigut a Europa malgrat fer-ho en una eliminatòria inèdita per un equip femení català amb la tova a Lattes (98-69), contra l’equip que just avui pot ser campió (defensa el 71-75 a Orenburg contra Nadejda); ha migrat la mentalitat d’una plantilla fosa. “Hem de guanyar i fer un bon partit, aquesta és la prioritat: creure, treballar 40 minuts sense llacunes i sacrificant-se per a l’equip” focalitza el tècnic gironí.

“Està clar que anímicament no és el millor moment, no arribem especialment il·luminades. Però com a capitana i coneixent l’equip sé que competirem al màxim i sortirem a totes.” diu Rosó Buch.

Les mancances

L’equip del milió d’euros que va meravellar tothom que el veia, els primers mesos, obre el play-off conscient del què no té. “És un premi, la motivació és molt alta i no tenim cap pressió” diu Made Urieta, entrenadora d’Araski. “La baixa de Murphy és sensible i fins i tot diria que ho és més la de Nàdia. Són dues peces molt importants en l’estructura de joc de l’Èric i, Williams, que és molt bona, potser no és tant especialista en el tir i això fa que els equips se’ls puguin tancar” diu l’entrenadora, que malgrat tot reconeix que la pivot brasilera ha estat sempre el seu gran mal de cap.

El que no falla

Contrasta, molt, l’empenta de l’afició a l’equip els últims partits a casa (1-3 des del 21 de març), amb els resultats. Hi confia Èric Surís: “La nostra gent és intel·ligent, coneix la situació de l’equip i no se li ha d’explicar. Hem de remar tots junts com hem fet en les eliminatòries europees i molts partits de lliga, també aquesta temporada i altres enrere perquè no és nou però sí que va en augment” . I Rosó Buch: “Sabem que és l’últim mes de competició, si tot va bé. I ja no hi ha excuses. En altres equips o pavellons potser s’hauria criticat l’equip perquè la ratxa és negativa, perdent dos partits a casa que ningú s’esperava. Però aquí és el contrari, rebem ànims i és molt important per a nosaltres. Ens treu pressió perquè sabem que estem tots junts i així som més forts. Agraeixo a l’afició el que fa per nosaltres”

El Cadí, embalat

“Tot això va de dinàmiques, hem de mirar d’aprofitar-ho i és veritat que tenim 19 victòries. Però comencem 0-0” és la reflexió del tècnic de Cadí la Seu, tercer a la fase regular en el rècord del club a la categoria el mateix curs del debut a la copa.

LA PRÈVIA

La situació és la que és i l’hem d’afrontar amb tota la humilitat i sacrifici. Serà una eliminatòria dura
Êric Surís
Anímicament no és el nostre millor moment. Sabem l’equip que som, que és molt bo i té molt de talent
Rosó Buch
La temporada és llarga i no haver parat per Nadal fa que sigui dur i pesat. I el Girona jugava dos partits per setmana
Made Urieta

Una sèrie de quarts de final, sis anys després

El play-off torna a Fontajau, des que l’Avenida hi va aixecar el títol el 29 d’abril del 2018 amb 2-0 (61-77). Ho fa per segon cop en una eliminatòria de quarts. Les dues anteriors temporades es va fer com la 2012-13: els dos primers de la fase regular esperant a semifinals (jugaven del tercer al sisè). És el cas d’Araski fa dos anys contra l’equip d’Èric Surís (80-51 i 43-61) després de superar el Gernika en l’eliminatòria anterior (61-64 i 57-54). Avui fa sis anys, l’Uni d’Anna Caula accedia per primer cop a les semifinals en el tercer partit de la sèrie amb Navarra: 64-56, 78-73 i 66-57 ( Monroe 35 de valoració).

La direcció esportiva, pendent d’una incorporació

L’Spar Citylift podria presentar una cara nova, diumenge en el segon partit de la sèrie. L’Uni té el vist i plau del tribunal mèdic de la FEB a rellevar Nàdia Colhado, fora del termini establert. La lesió de la brasilera es considera de llarga durada –el període estimat de recuperació ha de superar els quatre mesos– i, amb la resolució, el departament de llicències hauria d’autoritzar l’alta d’una jugadora sempre i quant no vingués d’una altra lliga –no necessiti trànsfer internacional– ni tingués contracte en vigor. Aquesta jugadora, que pot ser extracomunitària perquè Colhado en deixa la plaça lliure –l’altra és Hampton– ha de ser d’un equip que no jugui el play-off. Des que es va presentar la documentació fa quinze dies (Nàdia no va jugar a Lattes) la direcció esportiva del club ha treballat amb diverses opcions .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)