FEB

Un triomf terapèutic

L’Spar Citylift comença amb bon peu els quarts de final contra l’Araski, que no s’entrega

El tercer quart, amb 8-0 final (53-40), permet a les gironines esvair els dubtes col·lectius, però no el d’algunes individualitats

La victòria en el primer partit del play-off es donava tant per descomptada com necessària era, per a l’Spar Citylift. La sèrie pot quedar enllestida diumenge a Vitòria, on va començar la davallada amb el 71-79 en la final de copa amb l’Avenida. És el millor de l’inici d’una eliminatòria desigual. Perquè Araski no va tornar a casa des que va jugar diumenge a la Seu d’Urgell, a la mateixa hora que l’Uni cedia la segona derrota en els tres darrers partits de lliga a Fontajau (64-67 amb Guipúscoa). I tenia la baixa de la seva alera titular, Drammeh, amb molèsties en un genoll. I s’hi van fer molt més que les gironines: només van pagar l’esforç al tercer quart (9 pèrdues) i, al darrer, van fer un exercici d’autoafirmació per endur-se el darrer parcial mentre les gironines tornaven a mirar el marcador, per veure quant faltava, per acabar.

El moment zero

Dos minuts, va necessitar l’equip d’Èric Surís per retrobar-se amb el seu talent. 8-0 amb triples de Williams –una de les que va recuperar el nivell demostrat en temps no tant llunyans– i Núria –una altra–. Laia Palau completava el parcial, assistida per l’alera nord-americana que, darrere, completava tres defenses seguides (recuperació per llançar contra, tap i rebot). Diallo va fer la segona (7:43). Però Araski va aprofitar els lapsus gironins amb un 0-8 primer i un 0-6 després per tancar el primer quart al davant: 12-16 amb 9-13 rebots. Quan Reisingerova va seure per primer cop (7:45 pel descans) Urieta va fer tornar Diallo, que de tres obria una darrera escletxa verda (18-22).

El temps mort local a 6:34 del descans i la tornada de Palau per Buch – menys 4 al descans, com Hampton amb dues faltes (la tercera quan s’havien jugat 20 segons al tercer quart)– va reactivar el joc local: 18-19 suspensió de l’esquerrana i 24-22 assistència a Williams, de nou amb bones mans darrere. I davant, perquè amb 7 set punts (30-24, 2+1 d’ofensiu) va liderar un 10-2 que donava el control a l’Uni (31-4 en valoració al segon quart). Al tercer, Araski va viure del triple. Primer de 9 metres, al límit de la possessió d’Izaskun (33-32) en l’única cistella visitant del tercer quart fins al temps mort d’Urieta 39-32 a (5:47). I hi va tornar, la menuda base, també quan s’esgotava el temps per a l’atac (39-35). Sense Diallo, amb tres, Reisingerova va fer el que va voler sota el cèrcol (43-35, sisè punt després del descans). La defensa de l’Uni va fer un exercici de nostàlgia i, forçant 9 pèrdues a l’Araski en aquest tercer quart, va fer 10 punts al contraatac i amb només una falta fins a 5 segons. Hampton (43-35) i Buch (45-38) van estrenar el compte, corrent. Com Williams (47-40) i Dongue (49-40).

Oma no va voler faltar a la cita amb la cistella fàcil i va completar el 8-0 que enllestia el duel (53-40) al tercer quart i, al darrer, aixecava el dit d’ofensiu (57-48) i de tres (64-52). Araski havia fet dos triples abans: 53-45, cinquè punt seguit de la màxima anotadora de la LF i 55-48, Roberson. I després: 64-55 Estebas i 65-48 García.

9
pèrdues
de les 17 d’Araski en tot el partit van ser al tercer quart, quan l’Uni va fer 10 punts a la contra
1
falta
havia fet l’Spar Citylift al tercer quart fins que quedaven 5,2 segons per acabar-lo
El que importava era guanyar, i fins i tot m’atreviria a dir que en el tercer quart hem tingut moments excel·lents en defensa
La victòria no ha sigut molt àmplia, però hem estat superiors amb 89-37 en valoració. L’equip ha fet un partit molt seriós
Hem capgirat la dinàmica de derrota. I tenim molt respecte per l’Araski; ja sabíem que seria un ‘play-off’ dur
Èric Surís
Nosaltres com a equip no tenim cap dubte, creiem en el treball que estem fent i a vegades entren o no, però la constància hi és
S’ha guanyat i hem estat constants contra un equip que ha lluitat, han plantat cara i s’ha notat en defensa
Núria Martínez
Estic molt orgullosa de l’esforç de l’equip. Ens ha faltat gasolina, però l’últim quart el guanyem per un punt d’honor