FEB

Nádia Colhado, un any més

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar Citylift Girona confiarà per tercera temporada en la pivot brasilera, que es recupera de l’operació al canell dret

L’Uni Girona va fer públic ahir l’acord de renovació amb la pivot brasilera Nádia Colhado (1,93, 1989), que disputarà la seva tercera temporada amb l’Spar Citylift. L’acord estava emparaulat des de feia dies i que es faci públic ara, en ple procés de recuperació de l’operació de la mà dreta, és una mostra de confiança del club cap a la pivot de Marialva, ja que les renovacions abans d’acabar la temporada no són el fet més habitual i, en el seu cas, ja és el segon any que renova anticipadament. La pivot és la segona jugadora amb contracte per al curs 2019/20, després de Núria Martínez. Laia Palau té una opció unilateral per ampliar el seu compromís.

Colhado va jugar des del gener amb una lesió lligamentosa al canell dret. Era la mateixa que havia tingut a l’altra mà l’estiu del 2017, just quan havia fitxat per l’Uni. Malgrat l’aparatosa protecció que lluïa, cada vegada que rebia un cop a la zona afectada es recargolava de dolor. Es va notar en la copa i, en general, en l’últim trimestre. La brasilera va haver de renunciar al seu característic tir obert de quatre metres pels dolors que tenia i, anant a jugar a sota, va patir moltíssim en el cos a cos contra jugadores de més pes com ara Erika de Souza (Avenida) o Helena Ciak (Lattes).

Malgrat tot, la renovació li ha arribat com a premi per la seva aportació mesurable però també pels intangibles. Se li valora extraordinàriament el seu compromís –jugant lesionada i fins i tot infiltrada en la copa– i la seva qualitat humana i bon tracte. Colhado cuida molt els detalls i, per exemple, la repiulada del Twitter del club on s’anunciava la renovació estava escrita en català: “Estic molt feliç de formar part d’aquest equip un any més.”

Malgrat tot, la referència interior

Tot i la presència de Reisingerova i, a partir de diumenge, de Pierre-Louis, l’Uni ha notat i notarà l’absència del talent de Colhado. Jugant un trimestre lesionada, la brasilera ha continuat sent la referència interior de l’equip. Ha acreditat 11,3 punts (48% en tir), 6,8 rebots i 13,7 de valoració en 22 minuts (LLF), xifres que en l’Eurocopa creixen fins als 13,2 punts (53%), 9 rebots i 15,3 de valoració en 27 minuts. La temporada passada la brasilera va acreditar registres molt similars, amb 12,4 punts (53%), 8,5 rebots i 15,6 de valoració en la competició FEB i 11,6 (48% d’encert), 8, 9 i 13 en l’Eurocopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)