FEB

El Girona no se’n surt (82-72)

Bàsquet. LEB Plata. Un parcial de 22-0 al primer quart (27-7) sentencia el conjunt gironí a Marín, en la que havia de ser la darrera oportunitat per enganxar-se a les opcions de disputar el ‘play-off’ d’ascens a LEB Or

Setena derrota en vuit partits per al Bàsquet Girona en la fase d’ascens de la LEB Plata, que començava en llocs de play-off i que s’acabarà convertint en un calvari per a l’equip d’Àlex Formento.

Els gironins han començat per davant: 0-2 Xavi Costa, 0-4 Berry i 5-7 Angelats de tres. Però Marín ha lligat un parcial de 22-0 (27-7) que sentenciava el partit i el sue primer triomf a casa en aquesta segona fase quan encara quedava un minut i mig per acabar el primer quart.

L’escorta nord-americà Jordan Gregory ha clavat dos triples seguits a la defensa en zona gironina (3-2) per estabilitzar la diferència des del perímetre (40-20) i, després, ha estat Pantín el que mantenia la distància a dins fent ballar Berry (50-30). L’esmaixada de Tai Badmus remuntant la línia de fons abans del descans a una defensa que anava de corcoll deixava els vermells tocats (56-36).

Però no enfonsats. Perquè els triples de Bolton i Angelats (72-60) han obligat el tècnic local a aturar el partit a 5:08 per acabar (72-60). Un altre triple de Bolton ha fet posar la por al cos al Marín 74-64 i, de nou el nord-americà, ha donat esperances als vermells amb el seu cinquè encert des de més enllà de 6,75 m (74-67). Sergi Costa també de tres ha fet pujar el 76-70 a l’electrònic a 1:23 per acabar, però la fiabilitat gallega en els tirs lliures ha evitat que la remuntada gironina es completés.