ACB

Què bèstia, Nico!

ACB. Laprovittola anota pel tauler, a l’últim segon, des de vuit metres i fent la bicicleta, el triple d’un triomf agònic

Nico Laprovittola té molta part de la culpa del miracle de la permanència del curs passat i que la Penya estigui on està ara mateix. Evidentment Carles Duran té una altra part de culpa. I Todorovic. I Ventura... Però l’argentí marca la diferència pel talent que té. Només així es pot explicar que després de fer un primer temps horrorós reaccionés al segon temps anotant 15 dels seus 17 punts però, sobretot, carregant-se l’equip a l’esquena i anotant una de les cistelles de la temporada a l’ACB. Ho va tenir tot: quasi perd la pilota, la jugada no surt, és a vuit metres, s’acaba el temps, llança fent la bicicleta i, a més, clava el triple guanyador pel tauler. Bogeria desfermada en un Palau Olímpic lliurat al seu ídol acomiadat al crit de “MVP, MVP” de forma més que merescuda. Ningú dubta que l’argentí s’ha guanyat ser el pregoner de Badalona d’aquest any.

I això que el matx s’havia posat molt d’esquena per culpa de la pressió que comportaven les tres derrotes consecutives i de tenir davant un Burgos amb jugadors de molta qualitat. A més, tot es va complicar més quan al minut cinc Laprovittola va carregar-se amb la segona falta personal. Tot i l’espectacular partit de Dimitrijevic, la Penya no trobava bones sensacions i en atac patia per anotar. En defensa el Burgos castigava en el rebot atrapant moltes captures ofensives i donant segones i terceres opcions. Al descans la Penya havia pogut salvar un moment crític (37-42) i arribar viu (41-42).

El Burgos va sortir llançat del vestidor posant més pressió (43-51) i apareixien els fantasmes del dia del Breogán. La reacció però va arribar ràpidament amb Laprovittola dirigint i Ventura i Harangody –rècord de valoració (29)– aportant intensitat (50-51). Dos triples seguits de Harangody i Dimitrijevic semblaven decidir el matx (79-71), però un parcial de 2-12 va encendreles alarmes (81-83). Però una antiesportiva infantil del Burgos, una palmellada decisiva de Harangody amb 83-83 i el triplàs de Laprovittola amb 85-85 en la cistella de la temporada.

ELS VESTIDORS

La pissarra de l’última jugada no ha sortit bé, l’equip tampoc l’ha feta bé, però en Nico ha fet una cistella increïble
Carles Duran

CURIOSITAT

He tingut sort en el darrer tir perquè, a més, no he fet un bon partit, però hem de recuperar sensacions tots
Nico Laprovittola
3
triples
ha fet Laprovittola aquest curs pel tauler: dos van ser a Burgos i un, ahir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)