FEB

El primer o l’últim, però quan?

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar Citylift obre la semifinal pel títol el cap de setmana contra el Cadí o el Guipúscoa, amb qui ha perdut aquest curs, en un dia i hora encara per determinar

El 2-0 de l’Spar Citylift en el play-off dels quarts de final, amb l’Araski, dona a l’equip d’Èric Surís un avantatge respecte al Cadí o el Guipúscoa, que demà juguen el tercer partit a la Seu (20 h). També demà es defineix l’altra semifinal, en què l’Avenida espera rival. Gernika o València, la sèrie oferta per Teledeporte. I és això, el paper del canal esportiu estatal, el que impedeix tenir definits els horaris de les semifinals, que comencen el cap de setmana. La primera és dissabte, l’endemà de Sant Jordi i l’altre dissabte en cas que calgui –al millor de tres, com els quarts i la final (2, 5 i 9 de maig)–, mentre que la segona seria els dies posteriors (diumenge 21, dijous 25 i el 28 si cal). L’Uni s’enfrontarà al primer equip amb qui va perdre en aquesta lliga, el Cadí (86-81 la cinquena jornada, el 3 de novembre), o amb l’últim, el Guipúscoa (64-67 el 7 d’abril), amb el factor pista sempre a favor.

Un respir

“El 2-0 ens permet preparar bé el següent partit i tenir un descans, que jo personalment agrairé i també tot l’equip. Tenim una temporada molt complicada i tindrem temps per a tot”, va dir Laia Palau a Vitòria, després del 41-68 en què la barcelonina va tornar a oferir la seva millor versió, enyorada les darreres setmanes: 11 punts (5/7 de dos), 6 rebots, 4 assistències, 21 de valoració i +29 amb ella al parquet de Mendizorrotza. En l’últim partit de lliga regular havia acabat amb -3 de valoració, sortint de la banqueta.

Un discurs, el de la base, compartit pel tècnic. “El 2-0 ens permet estar a semifinals en bona dinàmica. I recuperant sensacions després de la lògica baixada després de l’eliminació [europea] i en les últimes jornades de lliga, en què tampoc teníem en joc la classificació. L’equip torna a anar cap amunt”, assenyalava Èric Surís.

L’Uni, ahir, reforçava la sensació de cames pesades de la plantilla amb dades, des del seu lloc web: 47 partits oficials des del 7 d’octubre –final de la lliga catalana amb el Cadí (89-63)–, sense aturada nadalenca i amb una eliminatòria més en l’Eurocopa; el sostre d’un equip català en categoria femenina. A més, la copa i el play-off de lliga és de vuit –sis fins l’any passat, amb els dos caps de sèrie esperant rival, com demà–. Els comptes difosos pel mateix club estableixen 47 salts inicials en 196 dies, un cada 4,1. L’Spar Citylift superarà, doncs, el mig centenar si arriba a la seva cinquena final seguida o, en el pitjor dels escenaris, si cedís al tercer partit de la semifinal.

Aquest curs l’Uni ha establert el seu rècord de victòries seguides en nou anys en la categoria: 17. Des de la desfeta a la Seu fins a la de Salamanca, en què va cedir el primer lloc (80-53) en la lliga; quinze dies després de perdre la final de copa a Mendizorrotza contra les castellanes. Abans havien encaixat dues derrotes en l’Eurocopa i una altra en la supercopa estatal. I, després, l’equip gironí perdria 66-69 i 98-69 amb el Lattes en la semifinal europea i dos partits de lliga regular més a Fontajau (Gernika i Guipúscoa), per acabar amb un 22-4. Un balanç que, afegit al de la copa (2-1), Europa (10-4), play-off (2-0), supercopa (0-1) i lliga catalana (1-0), s’estableix en 37-10.

LES DADES

47
partits
oficials ha jugat l’Uni aquest curs, des del 7 d’octubre en la final de la lliga catalana (89-63)
37
triomfs
acumula l’equip d’Èric Surís, dels quals 17 de seguits en la lliga; rècord del club en la categoria

“No tindrem una bona entrada, segur”

El desconcert a les oficines de l’Uni és evident. Sense saber l’horari del primer partit de la semifinal no se’n pot fer una bona promoció. I menys en un cap de setmana llarg amb festa de divendres a dilluns. Setmana Santa fa que tampoc hi hagi escoles o altres activitats. El director general del club, Xavi Fernández, assumeix que l’assistència a Fontajau no serà de les que es recorden i lamenta, alhora, que en no saber si Teledeporte oferirà la seva semifinal, o l’altra, no es pot negociar la de l’Spar Citylift amb Esport 3. A més de l’Uni, el Bàsquet Girona també està pendent de l’horari perquè juga en el grup d’ascens de LEB Plata a casa, de moment, dissabte a les 19 h contra el Zornotza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)