Eurolliga

L’infern turc ja l’espera

Eurolliga. El Barça vol assaltar una pista calenta contra un Efes que fa un gran joc i té un equip espectacular; de les 68 eliminatòries des del 2012 només en 12 ha passat qui no tenia el factor pista

Després de dues temporades en què el Barça ha hagut de mirar els quarts de final per la televisió, avui torna a escena amb la seva presència entre els vuit millors. Els blaugrana estan obligats a guanyar un dels partits al Sinan Erdem Dome d’Istanbul, on aquest any els d’Ergin Ataman han perdut aquest curs cinc partits a casa: tres a l’Eurolliga –contra el CSKA (78-80), contra el Madrid (82-84) i contra el Zalgiris (79-83)– i dos més en la lliga estatal –contra el Sakarya (86-96) i el Besiktas (86-90)–. Els turcs encadenen 15 victòries a Turquia, on són líders empatats amb el Fenerbahçe amb un balanç de 21-3.

Un Efes molt conegut

Amb exblaugrana com Moerman i Pleiss, amb un base anotador com és Larkin (ex-Baskonia) o el també ex-Vitòria Beaubois, l’ex-Unicaja Simon. A ells s’hi suma la direcció, caràcter i talent de Micic, juntament amb un vell conegut com Dunston o el nord-americà Anderson.

El tècnic Svetislav Pesic ha estat molt clar quan ha subratllat que tothom parla de l’atac de l’Efes, que és un luxe, però ha recordat altres coses: “L’Efes no només és atac, a l’Eurolliga o a Turquia no pots tenir els resultats que han tingut si no fas més coses a part d’atacar.” Pesic també va recordar el que va passar en el partit que van disputar a la lliga regular a Istanbul: l’Efes ha canviat de pavelló i té una atmosfera hostil semblant a la d’altres pavellons d’Europa, però no és comparable amb el Pionir. El capità Ante Tomic va elogiar el seu tècnic i va destacar que tenir-lo a la banqueta en partits d’aquesta magnitud és determinant: “Tenir Pesic és un plus per a nosaltres, estem parlant d’algú que ho ha guanyat tot.” Un altre dels jugadors amb caràcter per a aquestes cites com és el pivot de Tàrrega Pierre Oriola sap el que afronta l’equip: “Pressió? Sempre n’hi ha, som el Barça i hem d’estar aquí, estem confeccionats per disputar aquest tipus de partits.” També està en un moment òptim Cris Singleton, un jugador fitxat per a aquestes grans ocasions i que va signar per un any per venir a guanyar l’Eurolliga: “Estem millorant com a equip, hem de continuar fixant-nos en les nostres debilitats i corregir-les per al partit.”

Séraphin encara no

Un dels jugadors fitxats per ser decisius com és el pivot francès no jugarà cap dels dos partits a Istanbul, com va confirmar Svetislav Pesic. El francès ja s’ha començat a entrenar amb l’equip però després d’un llarg període de baixa no té el ritme de competició que el serbi considera clau.

LES DADES

1-1
balanç
dels dos equips en els duels directes en la lliga regular. Al Palau Blaugrana va vèncer el Barça (80-65) i a Istanbul va vèncer l’Efes (92-70)
22,1
punts
anota la parella de bases de l’Efes de mitjana: Micic, 12, i Larkin, 10,1
7,6
punts
va acreditar Moerman al Barça el curs passat, amb 5,5 rebots i 8,3 de valoració. Enguany està en 12,3 punts i 6,4 rebots i 15,7 de valoració

LA PRÈVIA

L’Efes no només és atac; a l’Eurolliga o a Turquia no pots tenir els resultats que han tingut si no fas més coses a part d’atacar
Svetislav Pesic
Hem tingut una setmana per treballar conceptes i crec que mentalment l’equip arriba preparat
Pierre Oriola
Serà una eliminatòria difícil, ells m’han sorprès. Juguen molt bé però anem allà a guanyar els dos partits
Ante Tomic
Les claus? La defensa del bloqueig i continuació, la defensa de l’un contra un i els seus bases, que controlen el partit
Chris Singleton

El Madrid, sense Llull, és el favorit

El Madrid de Pablo Laso busca a partir d’avui al Wizink Center (21.15 h) amb el factor pista a favor tornar a una final a quatre per setena ocasió en les últimes vuit temporades. El tècnic blanc ha subratllat que la clau és Calathes: “Signo que anoti 50 punts, doni 25 assistències i atrapi 25 rebots però que guanyem.” El Madrid té la baixa per lesió de Llull i això farà que altres jugadors hagin de fer un pas endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)