Eurolliga

Sempre a roda de l’Efes

Eurolliga. Quarts. El Barça té, igual que en els anteriors duels contra els turcs, una sortida nefasta que el fa anar a remolc i que condiciona el matx

Girar full aviat i demà tenir en compte que és una història diferent. Tot comença de zero i l’únic objectiu és vèncer al Sinan Erdem Dome, ahir amb 14.958 espectadors, per tenir el factor pista i decidir al Palau. Però per fer-ho el que segur que haurà de fer el Barça és sortir més concentrat. En els tres partits que ha jugat contra l’Efes ha encaixat massa punts, i això el fa anar a remolc. I anar a roda d’un Ferrari com és l’equip turc és donar massa avantatge.

D’entrada Pesic tenia clar el guió situant Blazic de titular per anul·lar el cervell de l’Efes: Micic. Però els turcs en van tenir prou amb cinc minuts per desplegar un gran joc col·lectiu (8 a 1 assistències), trobar espais i bons tirs. La conseqüència 4/6 de dos; 5/8 triples i màxima diferència (24-11). El Barça va tornar al matx gràcies a la inspiració individual de Pangos (10 punts) i sobretot en augmentar el nivell defensiu amb l’entrada de Hanga, Smits i Oriola. Al descans, tot obert (40-36).

En el segon temps el matx es va mantenir igualat fins al 45-42, però va ser llavors, després d’una tècnica a Ataman, una antiesportiva de Dunston i una tècnica posterior a Tomic, quan als blaugrana se’ls va escapar el matx. Micic revolucionava el partit i Pesic va intentar canviar la dinàmica situant dos bases (Pangos i Heurtel) a la pista per intentar trobar algun jugador que aportés frescor en atac i sobretot encert. Els blaugrana estaven negats de cara a cistella, amb un negre 6/23 triples (58-47). Semblava que retallava de nou el Barça (57-50) però va aparèixer Larkin, fins llavors apagat, per anotar dos triples seguits i tornar a una renda per sobre dels 10 punts (64-53). Els de Pesic, però, no van llançar la tovallola i encara van tenir una possibilitat pel partit quan un parcial de 0-7, amb un gran Hanga, va posar el Barça a cinc punts (71-66) amb 2:10 minuts per jugar-se. Però una precipitació en un triple de Blazic en contraatac i sense rebot i un tap clau de Dunston a Singleton van esvair les possibilitats dels blaugrana, i Micic ho va rematar amb un 2+1. El Barça no pot mirar enrere. Demà pot ser el dia de trencar el factor pista.

LA PRÈVIA

És hora de ‘play-off’ i semblava que tinguéssim por de fer faltes, hem de ser durs i aprendre dels 10 primers minuts que hem fet

LES DADES

29 i 24
punts
va anotar l’Efes al Barça en el primer quart al Palau Blaugrana i al Sinan Erdem Dome. Ahir, 26. I a Saragossa, dissabte, 32,
0
triples
havia anotat Dunston. Ahir ho va fer. En sis anys en l’Eurolliga, només en dos cursos havia fet triples. 3/13 en sis anys.
El Barça és el millor equip defensiu a Europa, però si movem la pilota així els superarem; hem de controlar el rebot
Ante Tomic
No hem de tenir por de prendre decisions i hem de jugar més físicament, hem de ser més ambiciosos
Svetislav Pesic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)