Eurolliga

La ‘final four’ passa pel Palau

Eurolliga. Quarts. El Barça ha de decidir l’eliminatòria a casa amb l’empenta de l’afició per tornar a una fase final a la qual no ha arribat des del 2014; els de Pesic han guanyat 26 dels 29 partits al Palau

El més difícil està fet però queda molt. Després de recuperar el factor pista i ser capaços d’assaltar el Sinan Erdem Dome d’Istanbul, els blaugrana tenen al davant l’escenari somiat: poder decidir l’eliminatòria al Palau Blaugrana. No ha fet falta fer una crida a l’afició, i les graderies seran una olla de pressió. El repte val la pena. Fa cinc temporades que el Barça no es present en una final a quatre i sent a Vitòria aquest any és una gran oportunitat per guanyar el títol i pel desplaçament de l’afició. L’última vegada que el Barça va participar en una final a quatre va ser el 2014 a Milà, on va caure a semifinals contra el Madrid. Després va perdre dos cops als quarts, contra l’Olympiacòs (2015) i el Lokomotiv Kuban (2016), i els dos últims anys no ha arribat a quarts.

Un bon exemple

Precisament en aquell duel del 2016 contra l’equip rus, on hi havia l’ara blaugrana Víctor Claver i l’extècnic del Barça Georgios Bartzokas o el pivot del Madrid Anthony Randolph, els blaugrana van ser capaços de guanyar a Krasnodar tornant amb un 1-1, van guanyar el tercer assalt al Palau (2-1) i quan ho tenien tot de cara van perdre el quart partit (58-62) i es van enfonsar també en el cinquè un altre cop a Rússia (81-67) i van quedar fora de la final a quatre de Berlín.

El Barça és conscient del potencial de l’Efes, que té un dels millors atacs de l’Eurolliga gràcies al talent dels seus jugadors. En els dos partits d’Istanbul el Barça ha deixat en 75 i 72 punts i sobretot ha tallat la ratxa que acostuma a encadenar en atac i que els fa molt perillosos. Un dia més la defensa serà la clau del partit.

26 triomfs i 3 derrotes

El balanç del Barça al Palau fa difícil pensar en una patacada. A l’ACB han jugat 14 partits a casa, on es mantenen invictes, mentre que a l’Eurolliga han perdut tres dels 15 partits: contra el Fenerbahçe, l’Olympiacòs i el CSKA. L’equip d’Ataman no va jugar aquest cap de setmana, però sí que jugarà diumenge a la pista del Pinar. Els blaugrana juguen a l’Olímpic contra la Penya. En cas d’un hipotètic cinquè partit a Istanbul, seria dimecres 1 de maig (19.30 h). A les 21 h juga el Barça contra el Liverpool l’anada de la semifinal de la Champions.

LES DADES

12
eliminatòries
de les últimes 68 des del 2012 han passat els equips sense factor pista a favor

LA PRÈVIA

Juguem contra un equip que no es dona per vençut, no hem de pensar en el futur, l’equip ara està tranquil
Svetislav Pesic
N’he vist de tots colors, però si guanyem el tercer partit posarem molta pressió, crec que marca la sèrie
Pau Ribas
2014
Últim any
que el Barça va ser en una final a quatre (a Milà). Després, dos quarts i dos no ‘play-off’
3
derrotes
ha tingut el Barça al Palau aquest curs a l’Eurolliga: Fenerbahçe, Olympiacòs i CSKA

El Baskonia vol posar contra les cordes el CSKA

El Fernando Buesa Arena, l’escenari de la final a quatre, serà avui (20.30 h) una olla de pressió per sumar un triomf que deixaria el CSKA sota màxima pressió. Els vitorians, que van trencar el factor pista a Moscou, tenen una oportunitat única per passar eliminatòria si guanyen els dos partits que tenen ara a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)