FEB

Parèntesi de reflexió

L’Spar Citylift, que avui celebra la lliga a l’Ajuntament, frena la planificació esportiva i medita la inscripció a l’Eurolliga

Són uns dos-cents mil euros de sobrecost i l’Uni no vol estirar més el braç que la màniga

El confeti que no va quedar enganxat pel cava al parquet de Fontajau encara sobrevolava l’escenari on l’Spar Citylift acabava d’alçar la seva segona lliga en quatre anys quan la cúpula de l’Uni Girona decidia aturar la planificació esportiva del seu desè projecte en la Lliga Femenina. La direcció esportiva havia treballat les últimes setmanes en el disseny d’una plantilla per jugar el curs que ve un altre cop l’Eurocopa –seria el quart any– però el títol obliga a plantejar, com a mínim, la possibilitat de jugar l’Eurolliga. El parèntesi de reflexió s’estableix en quinze dies i el sobrecost econòmic que comportaria tornar a la màxima competició continental, de 150.000 a 200.000 euros.

Mentrestant, l’equip campió serà rebut aquest vespre a l’Ajuntament de Girona, on arribarà en comitiva des de Fontajau, amb bus.

L’antecedent

L’experiència gironina en l’Eurolliga, en el que va ser el debut continental de l’Uni la temporada després de la primera lliga (2015/16), va acabar amb l’equip eliminat en la primera fase, tot i firmar un balanç positiu a Fontajau (4-3). Fins i tot hi van guanyar 54-52 el conjunt que llavors era campió d’Europa, el Praga de Laia Palau i Marta Xargay. Aquell curs, Miguel Ángel Ortega no va acabar la temporada a Girona sinó a Salamanca, on aixecaria la primera de les tres lligues seguides que hi va guanyar, contra l’Spar Citylift. L’Uni acabaria quart a la fase regular aquell curs i afrontava les semifinals i la final (com sempre que l’ha jugada, els últims cinc anys) amb el factor pista en contra.

Les tres següents temporades, amb Èric Surís a la banqueta i disputant l’Eurocopa, han permès a l’entitat gironina créixer en tots els àmbits. En la primera va caure en l’eliminatòria de 8 amb l’AGÜ Spor turc (subcampió superat pel Yakin Dogu); la temporada passada, en els quarts contra el Galatasaray (campió), i, fa un mes i mig, en semifinals contra el BLMA (subcampió contra el Nadejda) després de convertir-se en l’equip català femení que arriba més lluny en una competició europea.

El peatge

Jugar l’Eurolliga no comportaria només un sobrecost a l’Spar Citylift pel que fa al cost de la plantilla. La d’aquesta temporada val gairebé la meitat que la de l’Avenida, pel que fa a salaris. Jewell Loyd tenia un sou prohibitiu fins i tot per a l’entitat castellana, que no la podrà retenir i amb el qual pràcticament es cobriria el joc exterior gironí. Una comparació que, en el cas de la pintura, es podria establir entre el que percep Angel Robinson i les interiors de l’equip que ha alçat el títol. En les dues últimes edicions de l’Eurolliga, l’equip de Salamanca no ha accedit als quarts de final i ha acabat a l’Eurocopa –hi van el cinquè i sisè de cada grup–. Semifinals contra el Galatasaray el curs passat i quarts amb el Nadejda aquest. L’Eurolliga són 14 partits en la primera fase, els que ha jugat l’equip d’Èric Surís a l’Eurocopa arribant a semifinals. I la plantilla hauria de tenir més pes interior i un cost afegit que, malgrat el sobreesforç de l’entitat gironina, suposaria ser l’últim o el penúltim en aquest aspecte de la competició, costos de logística i desplaçaments a banda.

Fontajau 17.30 h
Concentració de les jugadores i sortida amb l’autobús en direcció a la plaça del Vi.
Plaça del Vi 17.55 h
Arribada de l’equip i passadís fins a la porta d’alcaldia.
Despatx de l’alcaldessa 18 h
Recepció de l’alcaldessa al president de l’Spar Citylift Uni Girona i la resta de directius, jugadores i cos tècnic.
Balcó d’alcaldia 18.35 h
Salutació des del balcó principal de l’ajuntament i parlaments.

Renovacions, sortides, compromisos i contraofertes

El balcó de l’ajuntament serà la darrera imatge pública de bona part de les jugadores que abans-d’ahir van aixecar el títol de lliga. El club ja ha renovat Núria Martínez, Nádia Colhado i Helena Oma. Laia Palau va anunciar que es quedava (va signar 1+1 l’estiu passat) just després del 2-0 a l’Avenida. Gabby Williams, que va cobrir la baixa de Shay Murphy, té un acord amb el BLMA i, l’MVP de la final, Julia Resingerova, també té un compromís amb un altre equip. De la resta de jugadores de l’equip campió, el club volia fer una oferta a la capitana, Rosó Buch, perquè jugués el seu quart curs a Girona. Aquest era el pla per compaginar lliga i Eurocopa: dues extracomunitàries i una Cotonou de primer nivell. Un plantejament que quedaria en paper mullat si l’Spar Citylift s’inscriu a l’Eurolliga. Els compromisos s’haurien de revisar i, fins i tot, es podria fer una contraoferta a Keisha Hampton a qui l’Spar Citylift veia fora del seu abast jugant l’Eurocopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)