FEB

Bàsquet

La millor de la final

Julia ‘Revelasova’

La txeca és la sorpresa del tram final de temporada gironí, assumint la titularitat tot i no estar al cent per cent des de la lesió en la final de copa, l’endemà de signar la seva millor actuació

Era el colofó a la millor plantilla confeccionada a l’Uni, la novena jugadora, la rotació de Colhado

La txeca ha calcat els números del curs passat (9 punts, 5 rebots), però marxa amb una lliga i l’MVP
“MVP, MVP!”, cridava, com si d’una premonició es tractés, Mendizorrotza en la semifinal de copa (35 de valoració)

Considerada la segona millor a Europa de la seva edat, només darrere la russa Marina Vadeeva –al Kursk de Lucas Mondelo i a la WNBA amb Los Angeles–. Aquesta era la targeta de presentació de Julia Reisingerova (1,94m, 1998) quan, al juliol, l’Spar Citylift n’anunciava la contractació provinent del Sant Adrià. Havia completat la seva primera experiència fora de la República Txeca (dues temporades al Karlovy Vary), i amb 9 punts i 5 rebots en 19 minuts de mitjana en el seu debut en la lliga femenina. Era el colofó a la millor plantilla del conjunt gironí, el novè element, el relleu de Colhado. I la segona opció en el mercat, perquè les arribades de Palau i Murphy, no previstes inicialment, disparaven el cost de l’equip. El fitxatge es feia oficial el 6 de juliol. Deu mesos després, per sorpresa, era designada MVP de la final de la lliga (17 punts en 26:44). “Encara no m’ho crec”, va dir.

Eclosió

La cotització de la txeca ha anat a l’alça des que en el primer entrenament de pretemporada era l’única de les sis cares noves –si hi comptem Oma, que tornava de la cessió a la Seu– de l’equip. De menys a més, i sovint condicionada pels problemes amb les faltes. Tractada molt injustament pels àrbitres, tant per les accions que no li assenyalaven a favor com per les que la castigaven, en el duel de lliga amb l’Avenida ja va ser capaç de frenar Erika de Souza, un malson per a l’Spar Citylift en general i per a Nàdia Colhado en particular. Entre el gener i el febrer, va establir els seus sostres d’anotació, en l’Eurocopa contra l’MBA rus (12, abans 8 amb Gyor), i en la lliga contra el Cadí, igualant els 15 que havia fet al Zamora, superats després pels 16 contra el Guipúscoa, a Sant Sebastià primer i a Girona després. I al març, l’eclosió en la semifinal de la copa, a Vitòria contra el Sedis (80-60). 26 punts (11/13 tirs de dos i 4/4 lliures), 8 rebots i 35 de valoració. En 17:16 a la pista! I encara, perquè aquell dia deixava el parquet de Mendizorrotza asfixiada, de tant anar amunt i avall en les seves dues aparicions. Això sí, amb el recinte alabès incrèdul i entregat al que veia. “Com pot ser que no fes aquestes actuacions abans?”, es preguntava tothom que hi era i la veia, mentre cridava, dempeus, un premonitori “MVP, MVP!”. En la seva primera intervenció, 10 punts seguits sense error (5/5) per tancar el primer quart 22-14. La segona, entre el tercer i l’últim, amb 16 més.

L’endemà, amb Nàdia Colhado ja amb els lligaments del canell trencats, la lesió en el seu duel amb Erika de Souza en la final. Un cop al genoll en la seva primera rotació, i la voluntat d’ajudar l’equip, en una segona, la van tenir més de tres setmanes sense jugar. El seu retorn es va veure forçat per la baixa de la brasilera, que alhora havia allargat el seu calvari en espera que la txeca estigués en mínimes condicions. Lattes, tornada de la semifinal d’Eurocopa contra les gacel·les del BLMA. Un mal dia per tornar, i fer-ho, a més, sota els cèrcols... I calia afinar el seu estat de forma a correcuita, que arribava el desenllaç de la competició.

Referència

L’equip que se l’emporta de Girona ha fet sort. Reisingerova creix en l’exigència. El 6-0 de l’Spar Citylift en el play-off és amb ella de titular i Pierre-Louis en la rotació, el segon partit dels quarts i les semifinals i final. Sense estar al cent per cent, 12 punts a Wurzburg esborrant de la pista De Souza i 17 diumenge a Fontajau. 9 punts i 4 rebots en la lliga de mitjana en menys de 20 minuts per partit. Gairebé calcat al que feia al Marina Besòs. Però amb un títol col·lectiu, la lliga, i un d’individual, l’MVP de la final, en el currículum. “Com a entrenador, et fa molt feliç veure com jugadores tan joves, que has pogut entrenar en aquest període de temps, creixin i permetin veure aquesta progressió”, remarcava Surís a Salamanca després de la victòria que encarrilava el títol, després d’haver hagut d’excusar molts cops el seu rendiment en sala de premsa des del seu retorn. “M’agradaria destacar que aquest equip és una pinya”, deia amb el guardó a la mà.

26
punts,
amb 11/13 tirs de dos i 4/4 tirs lliures, va fer en el 80-60 contra el Cadí a Vitòria, en 17:16 i dues intervencions (10 punts seguits sense error en la primera, 5/5).
17
punts
abans-d’ahir contra l’Avenida són el seu sostre en la lliga. Abans, 16 en els dos duels contra el Guipúscoa.
3
faltes
de mitjana li assenyalaven en cada partit, tant en la fase regular quan sortia de la banqueta (19 minuts) com en el ‘play-off’ en el cinc inicial (23).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)