FEB

“Si Surís vol, continuarà”

L’entrenador. L’Spar Citylift i el tècnic que ha guanyat la segona lliga de l’Uni, el seu primer títol FEB en tres temporades, encara no s’han assegut a negociar la renovació per al curs que ve

L’Spar Citylift dona per fet que si Èric Surís vol continuar, el curs que ve complirà la seva quarta temporada a l’equip. “Ho hem de parlar; però, si vol, continuarà”, va dir ahir el director esportiu de l’Uni, Pere Puig. El tècnic gironí ha guanyat la segona lliga del club en el seu tercer curs a Fontajau i després de topar sempre en les finals contra l’Avenida pel que fa a les competicions FEB, abans. Especialment dolorosa va ser la de la primera copa, el 2017 a Fontajau amb Miguel Ángel Ortega a la banqueta del conjunt castellà. Saragossa, l’any passat, i Vitòria, aquest, confirmaven la condició de bèstia blava, l’ombra de la qual anava complicant la tasca de Surís, molt condicionat per tenir en el segon lloc el mínim exigible i, alhora, un sostre raonable entesa la diferència respecte al favorit.

Un títol gran, aquesta temporada, justificava l’aposta de l’estiu passat en la millora de l’equip. El 2-0 de la temporada passada en la final de lliga tot i el tir del triomf en el partit inaugural de la sèrie fallat per María Conde (71-70), amb el 61-77 a Fontajau i l’Avenida celebrant la lliga a Girona, el va curar la victòria en la fase regular aquest hivern (79-53). La primera d’Èric Surís des del 79-75 d’un any abans en la seva primera final de lliga, per forçar el tercer duel de la sèrie (67-46 i 71-51 en l primer). Vuit partits i gairebé 20 mesos després.

Ortega havia deixat Würzburg i el club castellà el va anar a buscar per reconduir la situació, destituït Lino López (campió de la supercopa a l’octubre). I el 2-0 gironí en aquesta final no s’explica sense el tercer triomf de l’Uni en nou anys a la pista del seu rival més directe (64-70), el 2 de maig, amb un bany en el primer quart (7-24 amb un parcial de 0-20). Un play-off sense conèixer la derrota tot i el 73-74 a la Seu d’Urgell amb dos tirs lliures per a Yurena Díaz amb el temps esgotat, en el partit número 100 de l’entrenador format al GEiEG en competicions FEB amb l’Spar Citylift.

El paper en l’Eurocopa, accedint cada curs a una eliminatòria més, ha servit d’aparador a les jugadores, com és habitual. El cas de Gabby Williams n’és l’exemple, amb el fitxatge pel botxí de l’Spar Citylift en la primera semifinal europea d’un equip femení català. I també, és clar, per al tècnic gironí, de 37 anys.

En tres temporades, a més de la lliga, l’Spar Citylift ha guanyat dues lligues catalanes. Èric Surís ha dirigit 102 partits FEB amb un balanç de 81-21, que, afegits als d’Eurocopa (28-8) i els de lliga catalana (2-1), suposa un 104-30. El percentatge de triomfs és, doncs, d’un 77%. I un títol gran. Quin un.

GUANYADOR

El percentatge de victòries del gironí, que ha alçat un títol gran, és d’un 77%
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)