FEB

El ‘tour’ de les campiones

Bàsquet. L’Spar Citylift ofereix el títol de lliga a la Diputació de Girona i a la Generalitat de Catalunya, que li reconeixen l’esforç i es comprometen a mantenir-los el suport

Matí complet per a l’Spar Citylift, que amb el títol de lliga va visitar la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, dos dies després de la recepció a l’Ajuntament de Girona amb sortida al balcó inclosa. Unes visites que s’emmarquen en el període de reflexió que s’ha fixat l’Uni per decidir si s’inscriu a l’Eurolliga el curs que ve, amb el sobrecost que comporta a tots els nivells. En l’econòmic, pel cap baix, dos-cents mil euros que a l’entitat tenen clar que han de venir, també i sobretot, de l’àmbit privat.

Girona

“Guanyar una lliga mai és fàcil i implica ser regular cada cap de setmana. I ho heu estat”, va dir Miquel Noguer en la recepció de l’Spar Citylift a la Diputació de Girona. El president de l’ens va donar valor a l’èxit esportiu de l’Uni, que dona alegria i exemple alhora a tot l’esport de les comarques gironines. “Sou l’orgull gironí i us hem de felicitar i desitjar-vos també sort per a l’any que ve. En la lliga sereu l’equip a batre i a Europa tampoc serà gens fàcil”, va dir Noguer, que hi afegia: “Nosaltres hem estat sempre al vostre costat i hi continuarem estant, l’any que ve. I l’altre, i l’altre...”.

El president de la Diputació va fer entrega d’una placa al president del club, Cayetano Pérez, que encapçalava la delegació de l’Spar Citylift. “És un orgull estar a la casa de tots els municipis de la demarcació amb aquest títol.” “És un premi a l’esforç de tota la temporada, volem jugar l’Eurolliga, que serà una competició més forta”, va dir el màxim mandatari de l’Uni, que agraïa també el suport de la Diputació i quedava, amb Miquel Noguer, per tornar a oferir nous èxits. “Per nosaltres no quedarà, segur que arribaran més èxits”, va correspondre el president de la Diputació, que va rebre una samarreta de l’equip signada per totes les jugadores, de mans de la capitana de l’equip, Rosó Buch.

Barcelona

Al Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume, la delegació de l’Spar Citylift va ser rebuda pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. “El públic es va convertir en una jugadora més”, va dir Figueras, que diumenge era a Fontajau en el segon partit del play-off contra l’Avenida i que va felicitar l’equip per l’esforç d’aquesta temporada i les anteriors, ara recompensat. El secretari general de l’Esport va posar de manifest que el projecte de l’Uni és sòlid i amb una bona base gaudeix d’un bon futur. “La Generalitat hi serà amb tota la intensitat que calgui”, va dir, en relació amb el suport institucional que rep l’Uni de l’Ajuntament i la Diputació de Girona, i amb la mirada posada en l’Eurolliga. “Representeu un somni per a moltes noies que veuen que amb el bàsquet femení poden arribar lluny”, va posar en relleu Figueras.

Cayetano Pérez va reiterar que l’Uni té 15 anys de vida i que tot just en fa deu que va pujar a la màxima categoria. “Any rere any augmentem la massa social, de Girona i de Catalunya”, va dir el president del club, que recordava els dos títols, les 5.500 persones que diumenge van ser a Fontajau i les que hi han anat tot l’any. “Hem aconseguit que vinguin famílies senceres i una de les fites que hem assolit és que les nenes que venen vulguin ser com les nostres jugadores”, va dir, abans de lamentar que el bàsquet femení no gaudeixi dels recursos que es mereix. “Aquestes noies s’han guanyat jugar l’Eurolliga i és una oportunitat, però necessitem el suport de les institucions i de les empreses. Segur que l’Uni serà un bon representant de Catalunya”, destacava Pérez.

“Hem aconseguit ser una pinya, persistir i treballar” és el secret que ha dut l’Spar Citylift al títol de lliga, segons va dir el seu tècnic, Èric Surís, al Palau de la Generalitat. La capitana de l’equip, Rosó Buch, va agrair el suport de les institucions i les va encoratjar a continuar-ho fent per fer front a la creixent competència en la lliga i també per poder ser un equip competitiu a Europa. L’equip va entregar, també, la samarreta de l’Spar Citylift Uni Girona signada per les campiones a la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

MIQUEL NOGUER

“Sou l’orgull gironí i us hem de felicitar i desitjar-vos sort per a l’any que ve”

GERARD FIGUERAS

“L’Uni representa un somni per a moltes noies que segueixen el bàsquet femení”

CAYETANO PÉREZ

“L’Eurolliga és una oportunitat. Necessitem les institucions i les empreses”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)