Eurolliga

Zeljko es fa gran: 18 ‘final four’

Bàsquet. Eurolliga. Quatre equips lluiten des d’avui a Vitòria contra la llegenda d’un tècnic serbi que ha enlairat 9 títols amb cinc clubs diferents; ha estat en 18 de les 27 finals a quatre

Quan Zeljko Obradovic (9/3/1960), aquell base més bregador que de talent comparat amb els de la seva generació, va decidir el 1991 (amb només 31 anys) penjar les vambes, ningú es podia imaginar que s’acabaria convertint en el que ha estat. Va agafar el Partizan, on havia jugat set anys (1984/1991), i el va fer campió d’Europa. Jugant com a local a Fuenlabrada per culpa de la guerra. Un any després aniria a Badalona, on faria campió el Joventut. El següent, al Madrid, i va començar a fer gran la seva llegenda. Va estar dos cursos a Treviso sense triomfar però va ser al Panathinaikòs on es va fer d’or amb cinc Eurolligues en 12 temporades. Per allà on passa és un ídol. Tothom parla del cicle del Madrid els últims vuit anys on ha estat en sis final four. Obradovic complirà la seva 18a presència en una cita així. Què té d’especial Zeljko? Té l’ADN serbi de caràcter guanyador, viu pel bàsquet 24 hores i sobretot ara mateix té credibilitat, una cosa que a grans entrenadors els ha costat tenir-la o guanyar-se-la. Obradovic això ho gestiona com ningú i no només els jugadors volen anar amb ell sinó que el club turc li dona carta blanca en tot. És carta guanyadora i ho demostra any rere any. Té contracte el curs vinent amb el club turc i també el seu ajudant Josep Maria Izquierdo, el català amb més Eurolligues (2). En aquesta edició hi haurà els tres últims campions: CSKA (2016), Fenerbahçe (2017) i Madrid (2018).

Fenerbahçe-Efes

En la primera semifinal el d’Obradovic és l’equip que arriba més afeblit a Vitòria: sense Luvergne (fitxat de l’NBA) ni Datome (peça clau per la seva polivalència). Però ningú els descarta perquè no tindran tanta banqueta però tenen qualitat suficient. Obradovic viurà un duel calent amb Ataman, amb qui no l’uneix una bona amistat. És la primera vegada a la història que dos equips turcs s’enfronten en una final a quatre. A la lliga estatal l’Efes ha acabat líder (25-3) a la lliga regular davant el Fenerbahçe (24-4). Els cervesers tenen una oportunitat històrica perquè no només estan jugant a un gran nivell sinó que tenen una plantilla de luxe i la pressió és tota per al Fenerbahçe. És l’equip ofensivament més perillós per les grans individualitats que té i perquè té jugadors que poden trencar el partit tot sols.

Madrid-CSKA

El Madrid intentarà revalidar el títol d’un duel amb morbo tenint en compte que es parla del possible retorn de Sergio Rodríguez, ara base al CSKA, a l’equip blanc. L’equip rus té una primera unitat de nivell top. Però quan comencen les rotacions no té, com d’altres anys, 12 jugadors referents. El Madrid té una cosa molt millor que els russos: molts jugadors que han estat molts cops en final four.

Torneig júnior

El Madrid va apallissar el València (97-54), l’Estrella Roja el Rytas (81-66), el Bayern el Zalgiris (85-83) i el Mega Leks el Maccabi (80-69).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)