Eurolliga

Revolució russa?

El CSKA té més de la meitat de l’equip que acaba contracte

Ofertes de l’NBA, el Madrid i el Barça amb caixet molt alt

El pressupost més alt de l’Eurolliga ha de moure peces ràpid per retenir el talent; Itoduis vol renovar

Si el CSKA, que va enlairar la seva vuitena copa d’Europa a Vitòria, no pot retenir algunes de les seves estrelles no serà, a priori, per una qüestió de diners. L’equip rus, fundat el 1932, té rubles a cabassos i ara l’històric club de l’exèrcit rus ja s’ha modernitzat i paga en dòlars o euros. És el pressupost més alt de l’Eurolliga amb Nornickel (empresa russa de fusió i mineria de níquel i pal·ladi) com a patrocinador. Després de rejovenir l’estiu passat la seva plantilla ara haurà de definir que és el que vol perquè vuit dels seus jugadors acaben contracte. I també el seu entrenador, Dimitris Itoudis, tot i la connexió excel·lent que té amb el president, Andrey Vatutin. La competència més ferma del CSKA és l’NBA. Acaben el contracte Nando De Colo, Sergio Rodríguez, Will Clybun, Kyle Hines, Otello Hunter, Alec Peters, Semen Antonv i Corey Higgins. En el darrer cas el club té una opció d’un any més. I en el cas del base de Tenerife ell té una opció de trencar l’any que li resta pagant 450.000 euros. Daniel Hackett, Joel Bolomboy, Andrey Vorontsevich, Nikita Kurbanov i Mikhail Kulagin tenen contracte fins al curs 2019/2020. En el cas del base rus, però, el club té una opció per un any més, fins al 2020/21. L’únic que té un acord per dos anys és Ivan Ukhov, que va fitxar del Perm.

Nando De Colo fa quatre temporades que és en l CSKA i a 31 anys té l’última oportunitat per intentar tornar a fer el salt a l’NBA, una de les possibilitats que barrina. Quan va deixar el València el 2010 va signar pels Spurs, però el seu pas per l’NBA va ser testimonial. Ara el mateix francès, la dona del qual és valenciana, ho veu diferent: “Sé com s’hi juga, tinc més experiència i no és el mateix que confiïn per tu que quan hi vaig anar, que era molt passerell.” Sergio Rodríguez té la possibilitat de poder trencar l’any opcional que li resta a Rússia si paga entorn 450.000 euros. A 32 anys vol signar un últim contracte de dos o tres anys de molts de diners. Per fer-ho només està a l’abast dels grans d’Europa o de l’NBA. El canari no tenia al cap tornar als Estats Units. Qui sí que està preparat per fer el salt i amb galons és Will Clyburn. L’exjugador del Ratiopharm Ulm alemany, el Hapoel Holon israelià i el Darussafaka turc. sorgit d’Iowa State, arriba a 29 anys al seu punt àlgid. El dubte és no ser un segon cas com Brad Wanamaker, que després de triomfar al Fenerbahçe va anar als Celtics sense jugar, o James Nunnally, que va fer el mateix camí de Turquia als TWolves i als Rockets per acabar tornant a Europa, a Milà, sense triomfar.

Revolució al bàsquet a Grècia

Ahir s’havia de jugar el partit de play-off entre el PAO i l’Olympiacòs, però els del Pireu, com ja havien anunciat, no es van presentar. Teòricament ha de perdre la categoria i el que ha demanat l’Olympiacòs és jugar el curs vinent la Lliga Adriàtica (ABA), però l’han d’acceptar els seus membres. El bàsquet grec cau en picat pels seus escàndols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)