FEB

Una setmana fantàstica?

Bàsquet. L’Spar Citylift espera definir, els pròxims dies, quins suports té per al curs que ve i saber si és viable la inscripció a l’Eurolliga, amb tot el que comporta econòmicament

La direcció de l’Uni Girona continua treballant contra rellotge per saber si la temporada que ve, la posterior al seu segon títol de lliga, juga l’Eurolliga, tal com va fer el curs 2015-16 després de la primera. Una decisió que no és fàcil. En aquella primera experiència europea l’equip va acabar quart en la fase regular de la lliga i, per això, aquest cop, amb tres presències després en l’Eurocopa, l’Spar Citylift vol fer un projecte més sòlid i amb garanties per a la màxima competició continental. Serien 14 partits en la primera fase, els mateixos que aquest darrer exercici en l’Eurocopa, en què l’equip va arribar a la semifinal, el sostre d’un equip femení català. Però són duels d’una exigència màxima, similar a la que es va trobar, pel cap baix, l’Uni en l’eliminatòria contra el Lattes.

Alçat el títol, el Dia de la Mare a Fontajau (5 maig), els dirigents del club establien en dues setmanes el període per trobar els 200.000 euros que estimaven necessaris per a un projecte que, malgrat tot, seria un dels pressupostos més baixos de l’Eurolliga. I és, en aquesta tercera setmana posterior a la segona lliga en nou anys a la màxima categoria estatal, que l’entitat ha de definir quins suports té. En les visites a les institucions en les hores posteriors a veure Fontajau ple, amb cinc mil persones celebrant l’èxit de l’esport femení, les intencions van ser bones. Falta concretar-les i veure, també, la resposta del sector privat, molt important en el creixement de l’entitat els darrers anys.

Competència

L’Spar Citylift no ha fet cap moviment des que Rosó Buch va alçar el trofeu el 5 de maig a la nit. Sí que Laia Palau va anunciar, enmig del deliri col·lectiu, que exercia l’opció de jugar un curs més a Fontajau, des del mateix parquet i micròfon a la mà. La direcció esportiva de l’Uni ja havia lligat les renovacions de Nádia Colhado i Helena Oma, i Núria Martínez ja havia signat abans un contracte de dues temporades que inclou la vinent. Amb tots els moviments aturats –alguna altra renovació com la de la capitana i fitxatges– només a la Lliga Femenina l’Avenida ha enllestit la plantilla per recuperar el títol: Sílvia Domínguez, Loyd i Gil han renovat i arriben a Salamanca la revelació de la temporada, Andrea Vilaró, la pivot letona Kristine Vitola i la que ha de ser la referència de l’equip a dins, la nigeriana Akhator Evelyn.

Un altre projecte que fa patxoca és el de València. Semifinalista a la lliga i debutant a la copa (52-49 contra l’Spar Citylift als quarts) el seu primer any a la categoria, el club taronja manté la base de l’equip (Anna Gómez, María Pina i Tamara Abalde, entre altres), té lligada l’expivot de l’Uni Julia Reisingerova i ha fitxat Leticia Romero (1,72 m 23 anys), que ve de jugar l’Eurolliga els dos darrers anys amb l’USK Praga i que a l’estiu va debutar a la WNBA amb el Dallas Wings.

Les converses amb Èric Surís

El tècnic gironí debuta aquest estiu com a màxim responsable d’una de les seleccions espanyoles de formació, la sub-20, després que fa un any va entrar en la òrbita de la FEB amb la selecció sènior B, un projecte intern amb jugadores joves i sense competició internacional. Surís va demà passat a una primera concentració de les seleccions sub-20, sub-19 i sub-18 –en aquesta hi ha Júlia Soler, del GEiEG Uni– fins dilluns i serà el màxim responsable de la selecció més adulta per sota l’absoluta. L’entrenador de l’Spar Citylift tindrà com a assistent el tècnic del València, Rubén Burgos, i, entre les onze jugadores, Aina Ayuso (Femení Sant Adrià) i Xènia Artiga (Barça CBS). La continuïtat d’Èric Surís a Fontajau, en la que seria la seva quarta temporada al capdavant de l’equip, ni s’havia començat a tractar quan el trofeu de la segona lliga ja era a Girona. Una circumstància que ha canviat les darreres setmanes, amb converses encetades i pendents de concretar, com el futur immediat de l’Uni, marcat per la incertesa de la competició europea que jugarà l’Spar Citylift la temporada que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)