FEB

“Tenim més coneixement i temps per preparar-nos bé”

LEB Plata. Àlex Formento, confirmat com a entrenador i director esportiu pel Girona, admet que programar el segon assalt a la LEB Plata amb més marge els donarà més possibilitats d’èxit

El Bàsquet Girona, club que presideix Marc Gasol, va confirmar ahir oficialment la continuïtat d’Àlex Formento com a director esportiu del club i entrenador del primer equip. El tècnic, a més, va fer les primeres valoracions sobre l’última temporada i va parlar de les aspiracions de l’equip en el seu segon curs a la LEB Plata. “L’avantatge que tenim respecte a fa un any és que ara sabem amb temps en quina categoria jugarem i coneixem prou bé la categoria per confeccionar una plantilla més adient als rivals que ens trobarem; treballarem amb més antelació que mai”, va dir Formento, que no va evitar fer una certa autocrítica: “Potser a l’equip que vam confeccionar li faltava potencial físic per jugar segons contra quins rivals, però això ara ja ho sabem.”

Respecte a la plantilla amb la qual afrontarà el pròxim repte, Formento admet que “comença de zero”. Cap jugador té compromís amb el club la temporada que ve, tampoc Jordi Trias, al qual va agrair l’esforç en una categoria molt difícil per a ell: “Hi parlarem i prendrem la decisió més convenient per a tots, però és evident que gràcies a ell vam poder aspirar a jugar el play-off d’ascens gairebé fins a l’última jornada.” També va tenir paraules per a Xavi Costa i Alfons Alzamora, els altres jugadors experimentats de l’equip: “La seva aportació ha estat extraordinària i qualsevol decisió que prenguem no serà traumàtica.” Tampoc és clara la continuïtat dels dos americans, Bolton i Berry: “Admeto que Bolton no es va acabar adaptant, però en general la temporada d’un rookie a Europa costa molt. També vam haver de fer molt treball específic amb ells abans de començar la lliga.” Amb tot, i passi el que passi, Formento va aclarir que l’ambició del club continua intacta. “Des que vaig arribar l’objectiu sempre ha estat millorar i això no canviarà”, va assenyalar, però va recordar, això sí, que el descens del Barça B i el Prat els pot afectar a l’hora de configurar la plantilla. “Són equips que apunten al mercat català, que també és el nostre.”

Nova filosofia

Formento també va agrair el rol de Quim Costa com a primer entrenador de l’equip la temporada passada, i assegura que l’estil de joc tampoc ha de variar gaire. “El vaig escollir a ell perquè sempre m’ha agradat la seva filosofia, però com a entrenador tindré el meu propi perfil.” Formento va agafar l’equip en la fase d’ascens després d’una ratxa de derrotes. “Certament l’equip va caure de cop després d’una gran primera fase i vam entendre que la millor solució era un canvi a la banqueta, però el llegat que deixa Costa al club és extraordinari.”

JORDI TRIAS

“Ha estat una temporada dura per a ell, hi parlarem per veure què vol fer”

LA PLANTILLA

“Sabem com és la LEB Plata i quins jugadors necessitem per afrontar-la millor

AMBICIÓ

“Des que vaig arribar al club sempre hem lluitar per superar-nos”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)