ACB

No és el destí, sinó el viatge

ACB. El Baxi Manresa allarga avui al WiZink Center la seva temporada de somni amb un duel teòricament desigual contra el Madrid, campió i favorit per guanyar la lliga (21.30 h)

El Baxi Manresa no s’ha despertat encara del llarg somni d’aquesta temporada i avui s’estrena en un play-off pel títol 21 anys després, i ho fa a la pista del campió, el Real Madrid (21.30 h). Corey Fisher, en la recta final de la seva recuperació, s’afegeix a les baixes de Ryan Toolson i Erik Murphy. Aquest equip, però, s’ha acostumat ja a superar situacions adverses constantment, tot i que el desafiament d’eliminar un dels grans d’Europa ja va més enllà del somni.

L’entrenador manresà, Joan Peñarroya, va admetre ahir que han arribat a un destí que ni ell tan sols havia imaginat. “És una fita que jo era el primer que deia, encara que ho feia amb la boca petita, que no es podia assolir, simplement perquè el munt de problemes que hem tingut, amb baixes i lesions, semblava fer-ho impossible. Però som aquí.”

La classificació per a les semifinals sembla utòpica, però una realitat ben tangible és que els jugadors, que ja s’havien acomiadat de l’afició en l’últim partit a casa de la fase regular, tornaran al Nou Congost per ser aclamats per una afició que trigarà a oblidar alguns dels partits que s’han viscut, un viatge inoblidable en què només va faltar la classificació per a la copa.

El Real Madrid, que s’ha quedat sense copa ni Eurolliga, no pot badar perquè s’ha d’aferrar a l’últim títol. Laso, tot i la superioritat del seu equip, es va queixar un altre cop del calendari: “Fa riure, pràcticament juguem cada dos dies i pot haver-hi lesions de jugadors importants.” L’equip blanc, amb tot, afronta el duel sense baixes.

LA PRÈVIA

Hem entrenat amb molta il·lusió per l’alegria que ens transmet tota l’afició de Manresa.
Joan Peñarroya
ENTRENADOR DEL BAXI MANRESA
El Manresa s’ha classificat amb justícia perquè s’ha sobreposat a grans dificultats
Pablo Laso
Entrenador del Real Madrid

El Baskonia, contra el Tecnyconta

L’altra eliminatòria inèdita del play-off és la que té com a contendents el Baskonia i el Saragossa (20.15 h). Els bascos van encadenar nou victòries abans de perdre a València, però el Saragossa, que fa cinc temporades que no juga les eliminatòries pel títol, ja el va guanyar a casa (81-79).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)