ACB

ACB

L’altre Laprovittola

La Penya té un altre argentí, base, màgic amb la pilota, internacional i que també ha salvat el Joventut de baixar de categoria, però en bàsquet en cadira de rodes: Fabián Castilla

Com Messi, tots dos porten el 10 a l’esquena tot i que Nico és del Boca i Fabián, de l’Independiente

A Badalona tothom parla de Nico Laprovittola. L’heroi argentí que va salvar la Penya de baixar a LEB Or i, segurament, desaparèixer. El base que fa màgia amb la pilota i que ha retornat l’històric Joventut al play-off i a Europa. Però al Palau Olímpic hi ha un altre Laprovittola. També és argentí, també és base, també és un mag amb la pilota a les mans i acaba de salvar la Penya de baixar de categoria. Però ell té més mèrit perquè tot això ho ha fet sobre una cadira de rodes. És entrenador jugador. Es diu Fabián Castilla i també és un mite del bàsquet argentí. I es dona la casualitat que el tècnic que el va fer debutar a l’Argentina, Álvaro Castiñeira, és el mateix que va tenir Nico Laprovittola a l’Atlético Lanús. L’MVP de l’ACB havia sorgit del Club Deportivo Morón. Laprovittola es desfà en elogis a Castilla: “És un monstre, té molt més mèrit el que fan ells que nosaltres, són un espectacle i a sobre fan una feina social i de conscienciació importantíssima.”

El miracle de la Penya

El Joventut BCR (Bàsquet en Cadira de Rodes) juga a primera divisió i portava una sèrie d’1-11 a dues jornades del final. En la penúltima jornada va superar el Bahia Cádiz amb 22 punts del verd-i-negre que van evitar el descens directe. En l’última jornada es va autosuperar i contra el Vistazul van vèncer 54-47 amb un festival de Castilla: 31 punts i 10 assistències del base argentí. Al seu costat Alvin Bernal, un jove sorgit del planter de la Penya, ja és internacional. Castilla va disputar els Jocs Olímpics de Barcelona 1992, els d’Atlanta el 1996, els mundials del 1994 i del 1998 i molts panamericans. Primer va arribar al Barça el 1996 però des del 2000 és a la Penya. I Castilla, l’alma mater del club, ha aconseguit molt més que un simple equip de bàsquet: “Badalona i la Penya és casa meva. Carles Sagués em va portar aquí i des de llavors hem estat dotze anys a divisió d’honor però també vam pagar la crisi del club.”

Conscienciació de joves i empreses

Castilla ha estat l’artífex de diferents iniciatives. Amb el suport de l’empresa badalonina Menarini tenen un programa amb què visiten les escoles per ensenyar-los el que suposa jugar a bàsquet en cadira de rodes. A més, han recuperat l’escola de bàsquet per a joves amb discapacitats per donar l’oportunitat i animar a través del bàsquet. El base argentí reconeix que es conformen amb poc: “Estem molt contents perquè hem aconseguit quatre cadires de rodes noves de titani.” A Castilla una empresa el patrocina per fer-li la cadira. Per això és l’MVP.

31
punts
dels 54 del Joventut BCR va anotar Fabián Castilla en el partit en què es jugaven la salvació de la categoria; a més, va repartir deu assistències
2ns
en assistències
han acabat Laprovittola (6,38) a l’ACB darrere de Cook, amb 6,44 assistències per partit. Castilla també ha acabat segon amb 8,6 darrere d’Ian Alexander (9)
1
tècnic
és el que els va fer debutar a l’Argentina i, curiosament, va ser el mateix en el cas de Nico Laprovittola que en el de Fabián Castilla: Álvaro Castiñeira
10
dorsal
que han lluït els dos jugadors a la samarreta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)