NBA

Toronto ja prepara la festa

Bàsquet. Els Raptors tornen a assaltar la pista dels Golden State Warriors amb una exhibició defensiva i un altre partit monumental de Leonard, amb 36 punts i 12 rebots

Warriors 92 (1) RAPTORS 105 (3)

GOLDEN STATE WARRIORS:Daymond Green (10), Iguodala (3), Cousins (6), Curry (27), Thompson (28) –cinc inicial–, McKinnie (2), Bogut, Looney (10), Livingston (6) i Cook. 8/27 triples (6 Thompson, 2 Curry). 14/21 tirs lliures. 42 revots (9 Green). 26 assistències (12 Green).TORONTO RAPTORS:Siakam (19), Leonard (36), Gasol (9), Lowry (10), Danny Green (3) –cinc inicial–, Powell, Ibaka (20), VanVleet (8) i McCaw. 10/32 triples (5 Leonard, 2 VanVleet, 1 Gasol, 1 Green, 1 Ibaka).PARCIALS:23-17, 23-25, 21-37 i 25-26.

A Toronto, els Raptors, una franquícia amb 24 anys d’història, es preparen per viure la nit més important de les seves vides demà a la nit després de situar la sèrie final de l’NBA amb un inesperat 1-3, amb una victòria incontestable, la segona seguida, a l’Oracle Arena dels Warriors (92-105). Marc Gasol, Leonard i companyia tenen ara dos partits a casa per rematar la feina.

Les dues victòries seguides dels Raptors a l’Oracle Arena han deixat els Warriors a un pas de l’abisme. L’equip canadenc ha sabut aprofitar els problemes físics dels campions per multiplicar les seves aspiracions i tocar la glòria amb els dits. Ahir a la matinada Steve Kerr va fer jugar Klay Thompson amb molèsties –no tenia més remei–, però encara no va recuperar Kevin Durant i Cousins està lluny de la seva millor forma. Thompson i Curry, doncs, es van aliar per liderar l’equip en el primer temps (46-42) amb els seus llançaments exteriors, però van ser incapaços d’aturar la tempesta que els va caure a sobre en el tercer quart (21-37).

Leonard –MVP de les finals del 2014 amb els Spurs– va sortir del vestidors clavant dos triples seguits, accions que van canviar la dinàmica del partit. L’aler es va multiplicar arreu (36 punts i 12 rebots) i l’aparició sobre el parquet del nigerià Serge Ibaka –jugador també format a Catalunya– va destapar les carències del joc interior dels locals, que està patint de valent en tota la sèrie davant l’explosió del camerunès Siakam (41 minuts, 19 punts i 4 rebots), un altre cop imparable per als experimentats Green i Iguodala. Amb el gran moment dels pivots africans, Gasol (9 punts en 28 minuts) ha perdut el protagonisme en atac que tenia en els Grizzlies, però ha entès perfectament el seu nou rol en un equip farcit d’anotadors. El de Sant Boi ha aturat en els dos últims partits Cousins, que tornava a l’equip disposat a marcar les diferències. De fet, abans de començar el curs ningú donava ni un dòlar perquè un equip amb Curry, Thompson, Durant i Cousins perdés cap eliminatòria en els play-off.

Steve Kerr, que ha guanyat quatre títols amb els Warriors, no llança la tovallola: “L’únic que compta ara és el següent partit. No ens rendim.”

LA XIFRA

22
punts
va anotar Serge Ibaka sortint de la banqueta, molts dels quals en el tercer quart

ELS VESTIDORS

Els Warriors han estat millors en la primera part però en el tercer quart hem estat més agressius
Nick Nurse
ENTRENADOR DELS RAPTORS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)