ACB

Torna tres anys després

El Barça supera per la via ràpida el Saragossa, a qui domina des del salt inicial i talla dues temporades d’absència a la final

Dissabte arrencarà el clàssic, que és la 27a vegada que es disputarà amb factor pista blanc

Pronòstics complerts i el Barça a la final després de dos anys d’absència. Els blaugrana es van desfer per la via ràpida (3-0) d’un Saragossa que arribant a semifinals ja havia superat totes les expectatives del curs. Els aragonesos, però, han topat amb un equip blaugrana que arriba al moment decisiu molt endollat tant de joc com de sensacions. A la final ja l’espera el Madrid en una reedició de la final del curs passat amb els blancs amb el factor pista a favor però amb el Barça que li té guanyada la moral aquest curs. Serà el 27è duel entre els dos clubs en una final.

Ahir al Príncipe Felipe es va tornar a veure la millor versió blaugrana. D’entrada, McCalebb va forçar per jugar, però els blaugrana van sortir molt sòlids dins la zona amb Tomic –quart màxim rebotejador històric del play-off- i Singleton dominant a plaer–. Els de Pesic van agafar un màxim avantatge de 14 punts (28-42). Només l’aparició de Justiz en el segon quart amb 8 punts i un Seibutis en ratxa van frenar l’allau blaugrana. En el descans el Barça ho tenia controlat (37-50).

En el tercer quart és quan es va trencar el matx gràcies a una sortida explosiva amb Heurtel i Kuric anotant i Hanga multiplicant-se en defensa. Un triple de Singleton va situar la màxima renda en el marcador (39-59). Però quedava molt per jugar-se i si alguna cosa ha demostrat el Saragossa durant tota la temporada és que ha estat l’equip revelació perquè ho ha donat tot. Amb l’ajut dels 9.411 espectadors que omplien a vessar el pavelló, els de Porfi Fisac van tornar a entrar dins el matx a falta de 8:41 per al final (63-72).

Heurtel: pim, pam, pum

Tot i que el Barça tenia sota control el partit quan es va acostar en el marcador l’equip aragonès va aparèixer el talent individual del base francès. Heurtel primer va fer un parell d’accions acabant en penetracions però el més espectacular va ser la ratxa de tres triples consecutius en només un minut i mig que va disparar la diferència de nou (65-81). Va ser un cop psicològic per acabar d’ensorrar les poques possibilitats que ja tenia el Saragossa. A més, a la festa s’hi va sumar un Kuric que contra l’equip de Porfi Fisac ha acreditat els seus millors números amb 25 i 27 punts en dos dels tres partits i anotant 10 punts més de mitjana (19,6) dels que havia fet a la lliga regular (9,4). Al tram final hi ha hagut intercanvi de cistelles espectaculars per tancar una temporada inesperada per al Saragossa. El triomf suposa la victòria 160 de Pesic a la lliga ACB i entra en el rànquing del Top25 superant l’exBarça Sito Alonso.

Aniran a la Champions

El club aragonès va confirmar que el Saragossa jugarà el curs vinent la Champions League i, d’aquesta manera, el MoraBanc jugarà l’Eurocopa junt amb l’Unicaja, la Penya i el Gran Canària. Al finalitzar el partit el tècnic Svetislav Pesic feia broma sobre l’ambient del Príncipe Felipe: “Al final del partit no sabia si havíem guanyat o perdut perquè l’afició estava feliç ovacionant els seus jugadors.”

LES DADES

4-1
balanç
a favor del Barça aquesta temporada contra el Madrid. A l’ACB 86-69 i 76-82. A la copa 93-94. I a l’Eurolliga 77-70 i l’única derrota a Madrid 92-65
10
punts
més de mitjana ha fet Kuric a la sèrie contra Saragossa (19,6). A la lliga regular tenia 9,4

ELS VESTIDORS

És un equip amb molt talent però hem posat la defensa que feia falta per frenar un equip que ha mostrat orgull
Kyle Kuric
Hem controlat el contraatac d’ells i ha estat clau; tenen una afició increïble, han perdut i els ovacionen
Svetislav Pesic

Milà escull Messina i no Xavi Pascual

Una de les opcions de la banqueta italiana per substituir Pianigiani era Xavi Pascual, que va ser tallat a mig curs del Panathinaikòs. La decisió d’Ettore Messina de deixar l’NBA i tornar dels EUA, però, li dona un plus no només com a tècnic de referència sinó perquè és italià. Pascual segueix esperant.

Higgins fa oficial que deixa el CSKA

Higgins, que dilluns es va proclamar campió de la VTB en superar el CSKA 3-0 al Khimki, va anunciar ahir el seu adeu de l’0equip rus: “Han estat alguns dels millors anys de la meva vida.” Als 29 anys arribarà al Palau per signar pels pròxims tres anys. Ha fet 11,4 punts, 2 rebots i 1,8 assistències de mitjana.

La final ACB començarà dissabte

El primer partit de la sèrie al millor de cinc serà dissabte en el Wizink Center. El segon serà dilluns també a la pista blanca. El tercer partit ja serà al Palau dimecres. En el cas de fer falta un quart partit seria divendres i un hipotètic cinquè assalt seria a Madrid diumenge. Tots els partits són a les 21 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)