ACB

Falta duresa i encert

El Barça no té cap possibilitat en el primer assalt contra un Madrid que el domina des del salt inicial (9-0), sempre amb una marxa més que el seu rival

Els de Pesic fan un pobre 30% en tirs de dos (17/43) i un 29% en triples (6/21)

Sense temps per a lamentacions, perquè d’un partit a l’altre hi van 48 hores, el Barça haurà de girar full ràpidament i intentar evitar el 2-0 demà també al Wizink Center (21 h). Els blaugrana, però, hauran de fer tres coses per millorar: és cert que el Madrid fa cistelles increïbles, però s’ha d’estar més fort en defensa, s’ha de sortir molt més intens a la pista des del salt inicial, i sobretot estar més encertat, perquè amb un 17/43 tirs de dos i 6/21 triples és impossible guanyar res. El duel va ser d’un nivell físic espectacular. De moment, 1-0 en l’eliminatòria. L’estadística diu que en 19 de les 21 finals anteriors que han començat així ha guanyat l’equip que tenia el factor pista a favor. Veurem si el Barça trenca l’estadística.

Quan la primera acció de la final és un 3+1 de Randolph i la primera acció del Barça és una possessió esgotada, pot ser una anècdota, però no ho va ser. Va ser una clara declaració d’intencions perquè els blancs van sortir amb una o dues marxes més que el Barça. Quan els blaugrana es van despertar ja hi havia un 9-0. Els de Pesic no van trobar bones sensacions i van estar tapats en el triple –una de les claus de les quatre victòries del Barça aquest curs contra el Madrid va ser rebaixar l’encert des de 6,75 metres dels blancs–. Els blaugrana es van acostar amb l’entrada d’Heurtel i Hanga (14-13), però llavors va aparèixer un Llull que ha millorat en selecció de tir per fer 11 punts seguits. A ell se li va afegir un Rudy que es va multiplicar al davant i al darrere per encadenar una sèrie de 6/10 triples i agafar distància en el marcador (32-19). Tomic estava ofegat (2/6 en tirs). Al descans, tot blanc (41-25).

Al segon temps semblava que les coses podrien canviar només que hi hagués una mica més d’encert del Barça. Però tot i arribar a situar-se a 10 punts (62-52) després de dos triples, la resposta del Madrid va ser inqüestionable, amb un Causeur impressionant que amb un triple i un 2+1 va liderar un parcial d’11-0 només arrencar el darrer període, que va acabar d’enfonsar la resistència blaugrana (74-54). Tot i això, amb Heurtel i Oriola com a pals de paller i la intensitat de Hanga, els blaugrana van fer un parcial de 0-9 que no va ser suficient per intimidar els blancs, en tot moment amb el partit sota control.

ELS VESTIDORS

Per competir a la pista del Madrid s’ha de ser molt més sòlid i defensar amb més agressivitat que com ho hem fet
Svetislav Pesic

LES DADES

Ha estat clau que hem jugat malament el bloqueig i continuació; ens han castigat aquesta situació
Ante Tomic
1/7
triples
va fer el Barça en el primer temps, quan tenia uns percentatges boníssims en la lliga regular i el ‘play-off’. El Barça va fer 4/5 triples en el tercer quart.
5
anys
seguits que el Barça perd un partit de ‘play-off’ de 20 punts de diferència.
93,8
punts
de mitjana tenia el Barça, a ritme de rècord. Ahir, només 67.
18
rebots
ofensius va atrapar el Barça, però no va poder competir pel 36% en tirs de camp.
No crec que ens hagi faltat fam; hem tingut desencert i hem de fer un pas endavant en defensa
Pau Ribas

Tavares, blanc fins al 2024?

El pivot del Madrid podria haver signat un contracte multianual per les pròximes cinc temporades amb el Madrid. Tavares (2,20 m, 1992) és un dels pivots més determinants d’Europa, en una època en què la tendència en el bàsquet europeu i l’NBA és tenir pivots baixos polivalents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)