NBA

Ricky Rubio, cap als Suns

Bàsquet. NBA. Phoenix serà la tercera franquícia del base del Masnou, que hi jugarà les tres temporades vinents i que hauria posat com a condició ser al pròxim mundial, a la Xina

Els Phoenix Suns van aconseguir els serveis de Ricky Rubio ahir en el primer dia d’obertura del mercat de l’NBA. El base del Masnou (1,93 m, 1993), que ahir era a Banyoles en un acte institucional, està pendent que el seu fitxatge sigui oficial. Seran tres anys i un salari de 51 milions de dòlars per a les tres temporades vinents, segons va avançar Shams Charania, un dels informadors més contrastats de la lliga nord-americana i que el cap de setmana ja havia destapat l’acord entre Nikola Mirotic i el FC Barcelona.

Rubio tenia tres ofertes i la que prenia més força era la dels Pacers d’Indiana. El base internacional tenia coll avall que en la seva tercera franquícia a la lliga no seria titular però la seva arribada a Arizona, juntament amb l’escorta Devin Booker i el pivot jamaicà DeAndre Ayton –número u del draft el 2018 i candidat a rookie de l’any aquest curs–, s’interpreta als Estats Units com una primera pedra en el procés de reconstrucció de l’equip.

Ricky deixa els Jazz amb 11,8 punts, 4,0 rebots, 5,4 assistències i 1,3 recuperacions en els 92 partits que ha jugat en el seu segon curs a Salt Lake City. L’arribada del base Mike Conley, dels Grizzlies, el deixava sense protagonisme al seu segon equip en la lliga i del qual ja va estar a punt de sortir a l’hivern. Els Timberwolves de Minnesota, on va arribar procedent del Barça, van ser el primer equip del base internacional, que posava com una de les condicions per acceptar una oferta disputar el pròxim mundial, al setembre a la Xina. L’acord amb els Suns indica que la franquícia accepta que Rubio hi vagi.

Kevin Durant i Kyrie Irving, a Brooklyn

Kevin Durant, amb una lesió al tendó d’Aquil·les que el mantindrà bona part de la temporada que ve fora de les pistes, per la fractura que es va fer en la darrera final, cobrarà 164 milions de dòlars per les quatre temporades que va signar amb els Brooklyn Nets. La franquícia de Nova York va aconseguir també els serveis del base dels Celtics, Kyrie Irving, per 141 i també quatre anys. Els Warriors, amb qui Durant va guanyar dos anells i va ser l’MVP, li oferien 221 milions i cinc anys, però l’aler primer es va discutir amb Draymond Green i després no va estar d’acord amb la gestió dels seus problemes físics en la final. Garrett Temple i DeAndre Jordan també tenen un peu i mig als Nets.

Ambaixador del Centre d’Estudis Olímpics de la UdG, ahir a Banyoles

Ricky Rubio és des d’ahir nou ambaixador del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona, amb seu a Banyoles. El base va rebre la distinció en un acte en què va oferir una conferència sobre els valors més enllà del bàsquet i de l’esport. A l’acte, al Museu Darder, hi havia l’alcalde, Miquel Noguer; el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, i Víctor López, director de la Càtedra d’Esport i Educació Física i del Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona. Tant Noguer com Salvi van destacar els valors de Ricky Rubio en el món de l’esport. “És un luxe tenir un esportista com en Ricky com a ambaixador del Centre d’Estudis Olímpics”, va dir l’alcalde. Salvi qualificava la presència de Ricky com un “acte de generositat per ajudar-nos a transmetre els valors”.

Rubio va recordar la seva vinculació amb la capital del Pla de l’Estany, on va començar a fer el seu campus d’estiu fa 11 anys, al Collell. “N’he après molt, als Estats Units: saben com fer servir el teu estatus, privilegiat gràcies a l’afició. Però també ens sentim amb l’obligació de tornar aquesta estima i és una bona ocasió per a nens i nenes que no tenen possibilitats i ensenyar-los valors des de l’esport com el bàsquet”, va dir en referència a l’acte d’ahir, i el que té avui la seva fundació per posar en marxa el programa Community Team a l’Escola Esportiva Girona Est, al barri de la Font de la Pólvora. El projecte ja s’ha fet al Raval de Barcelona amb 200 nens i nenes que juguen a bàsquet com a activitat extraescolar i que, al mateix temps, adquireixen les habilitats per a la vida definides per l’Organització Mundial de la Salut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)