ACB

‘Globetrotters’ Barça

Abrines se suma al projecte del Barça i Pesic disposa d’un equip de luxe que fa trempar i que ha de guanyar-ho tot

Després de Mirotic –té el mateix representant–, l’impacte del retorn del mallorquí és també espectacular

És inqüestionable que el Barça s’ha mogut de 10 en el mercat. Pesic té una plantilla de luxe, un Barça que, si s’adapta al que vol el serbi, en molts partits serà com veure els Globetrotters, perquè l’espectacle està garantit. Però la inversió està feta per guanyar. Per guanyar-ho tot. L’última peça que faltava, encara que era vox popuri, era Àlex Abrines, que signa per dues temporades amb opció a una tercera. Un luxe d’incorporació i un fitxatge d’un jugador com no n’hi ha cap a la lliga, amb capacitat de fer de tot i molt bé.

És cert que fa temps que no ha competit a gran nivell i que les pors que el van afectar –reconegudes per ell mateix en un vídeo– li van pesar i poden tornar aparèixer, però està en el lloc adequat per tenir l’estabilitat que li feia falta. Per recuperar la il·lusió i poder veure el seu bàsquet descomunal. Després de l’impacte de Mirotic, l’arribada d’Abrines no està al mateix nivell, però està a prop. El Barça ha sabut jugar molt bé les cartes. I el fet que tingui el mateix representant que el montenegrí –Ígor Crespo– també ha ajudat a fer que tot plegat fos més fàcil. Igual que Mirotic, l’aler balear, tot i ser circumstàncies molt diferents, buscarà en el Barça l’estabilitat que no ha trobat a l’NBA. Abrines es va convertir en els Thunder en un especialista en el tir exterior i amb una mitjana de 5,3 punts en les tres temporades va acabar amb un 37% en triples. A Barcelona no només troba un club que coneix, sinó també un entorn que li dona estabilitat. En el seu palmarès va guanyar una copa (2013), una lliga ACB (2014) i una supercopa (2015). A més, ara arriba en un moment òptim de maduresa física i d’experiència.

Una de les curiositats és saber quin dorsal portarà. En la seva anterior etapa lluïa el 10, però el curs passat aquest el va portar Rolands Smits. Als Thunder va portar el 8, que curiosament porta Adam Hanga.

Dilluns, la presentació

Igual com ja es va fer amb Higgins, Davies i Mirotic, el Barça farà la presentació a la pista del Palau Blaugrana. Serà dilluns a les set de la tarda. Abans passarà la revisió mèdica.

LES DADES

3
membres
del Barça del 2015/16 (Ribas, Tomic i David García) queden de quan va marxar Abrines.
255
partits
ha jugat Abrines amb el Barça des del 2012 fins al 2016. A l’NBA en va jugar 174.

Fuenlabrada o Betis volen cedit Aleix Font

El Barça ja ha parlat amb el representant del jove del planter perquè es busqui un club on anar cedit i poder tenir els minuts que no podrà tenir segur al Barça. Hi ha diferents equips que estan interessats en ell, com ara el Fuenlabrada o el Betis. De moment, però, encara no hi ha una decisió presa ni del jugador ni del club.

Westbrook jugarà amb Harden

El fins ara company d’Abrines als Thunder Russell Westbrook ha protagonitzat una de les noves sorpreses de l’NBA. La fins ara estrella d’Oklahoma ha estat traspassat als Rockets, on compartirà equip amb Harden, i qui marxa cap als Thunder és Chris Paul i dues eleccions de primera tanda del draft.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)