ACB

TRIFON POCH

TÈCNIC AJUDANT DEL JOVENTUT

“Duran és jove però amb idees clares”

Poch torna a l’ACB com a ajudant a la Penya després d’entrenar fora

“Estic preparat per entrenar a l’ACB però els 18 clubs no ho pensen”

Després d’entrenar fora són moltes les raons o excuses, algunes molt divertides, que posen els clubs ACB per no fitxar-me

Trifón Poch (Còrdova, 20/7/1963) torna a l’elit del bàsquet. Després del seu pas pel Japó i per l’Argentina, ha acceptat la proposta de la Penya per ser tècnic ajudant de Carles Duran. La seva experiència després de ser tècnic ACB de l’Alacant, l’Estudiantes, el Fuenlabrada, el Girona i el Granada, l’avalen per tornar a Badalona, allà on va començar tot.

Es considera que torna a casa perquè hem vist fotografies seves de la seva etapa a la Penya... juvenil.
Buf, tenia molt més cabell. Vaig començar a Badalona i jugava al juvenil amb Villacampa, Edu Torres... Tinc un passat verd-i-negre i badaloní, hi he viscut des dels 7 anys.
Sent un històric entrenador de l’ACB, ha acceptat el repte de ser ajudant. Per què?
Sé que soc un tècnic preparat per entrenar a l’ACB, cosa que no pensen els 18 equips de la lliga. Després de la meva experiència fora, són moltes les raons o excuses, algunes de molt divertides, que posen per no fitxar-me. Ha sortit aquesta oportunitat i crec que per a tots és una situació molt positiva. No tinc cap problema per ser ajudant.
Ho farà al costat d’un tècnic a l’alça com és Carles Duran, que acaba de fer un any i mig de somni a la Penya?
La relació que hem tingut fins ara m’agrada, és jove però té molta personalitat i té les idees molt clares. No tots els tècnics són així i crec que puc ser un bon contrapunt per a ell. A més, m’agrada molt el perfil que hi ha ara a la Penya, amb joves interessants, i em fa il·lusió donar-los un cop de mà. Crec que la Penya està en un moment maco després d’una situació compromesa no fa gaire temps. L’equip va cap a dalt, el club va cap a dalt i la gent està enganxada a la Penya. A més, aquest anar cap a dalt és d’una manera pausada, meditada i seriosa, no com en altres invents que han succeït a Catalunya, que han acabat molt malament. Tinc una mica de coneixement del que va passar a Girona.
Els últims anys ha estat al Japó, l’Argentina, la Bisbal... Com està?
Arribo amb màxima fam i tinc màxima il·lusió perquè comencin els entrenaments, els viatges i, quan arribi una lesió, veure com ho gestionem per solucionar-ho... En definitiva, entrenar. Ho faré amb la mateixa il·lusió de quan vaig començar a entrenar, precisament a l’escola de bàsquet de la Penya, quan jugava jo al juvenil.
S’identifica amb la filosofia del Joventut?
Totalment. Hi ha un grup considerable de jugadors que continuen, hi ha moltes coses, doncs, ja treballades. I molts jugadors són consistents i peces clau quant a treball, exigència, serietat i exemple, com pot ser Harangody. I una altra part d’aquest grup són joves en creixement que veurem a la pista. Mantenir el planter és una garantia de continuïtat. Hi ha preocupació lògica per la marxa de Laprovittola i Todorovic. Però tindrem 12 jugadors de qualitat en una lliga dura on hi ha equips amb 14 o 15 jugadors top. A la Penya s’han fet apostes els últims anys i han sortit bé i en la part esportiva els jefes de la Penya la toquen i saben de què va tot això.
És un tècnic actiu a les xarxes.
Tinc el blog Teambasket.com. Ja fa bastants anys que el tinc, des del 2008. Primer estava amb un grup de persones a l’entorn de l’equip d’ACB de Girona. La idea era transmetre el punt de vista d’un equip d’elit a l’exterior des de molts vessants. Amb el temps es va anar refredant, es va anar desmarcant la gent i els últims anys he continuat jo sol. Vull incidir en el tema del vídeo, que sempre m’ha agradat. Els entrenadors hem de ser transmissors dels nostres coneixements sense amagar-nos res. Sempre m’ha agradat escriure, abans donava més opinions i ara faig més vídeo i aspectes defensius que es toquen menys. Les xarxes socials ara permeten transmetre coneixements.
I els últims mesos ha estat a la Bisbal. Què hi ha trobat, allà?
Els dos últims anys he fet una feina dirigida a ser entrenador d’entrenadors, fer propostes per enfocar el treball diari, estructura d’entrenaments, selecció d’exercicis, propostes de manera de jugar enfocada a formació i també tecnificació a l’últim curs al júnior masculí i el sènior. A la Bisbal estan fent una feina espectacular en el doble vessant de bàsquet i social i de cohesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)