FEB

Antonio Hester és el primer forà del Bàsquet Girona

Bàsquet. LEB Plata. L’aler-pivot ha passat per diverses lligues d’Europa, jugava a Suïssa i té una temporada d’experiència en la categoria amb el CB Tarragona

Antonio Kurtis Hester (Miami, 1990) és el setè membre de la plantilla del Bàsquet Girona i el primer jugador estranger. Tot i la seva alçada (només 1,98 m) té un perfil dual entre l’aler i l’aler pivot i, de fet, amenaça més des de la pintura que des de fora. Prové de les files de l’Starwings de Basilea, de la lliga suïssa, amb què va signar 19,9 punts, 9,8 rebots, 1,7 assistències i 1,7 taps en 32 minuts.

Suïssa, però, és una lliga menor i l’Starwings, un dels equips més fluixos (4-15 la temporada passada en fase regular). De fet, fins que no s’hi va incorporar Hester no havia guanyat cap partit (0-9), de manera que és més representativa la seva aportació, per exemple, la temporada que va disputar la LEB Plata amb el CB Tarragona (desè el curs 2014/15, amb 12-16). Amb l’equip del Serrallo, que ja dirigia Berni Álvarez, va acabar amb 13,4 punts (52% de 2, 25% de 3 i 64% en tirs lliures), 7,6 rebots i 2 assistències en 26,8 minuts.

El nord-americà es va formar a les universitats de Miami Dade (2009-11) i Mobile (2011/12). Amb 22 anys, va entrar a Europa pel Turun NMKY de la primera divisió finlandesa i, després d’una temporada repartida entre l’Atlético Nacional de Panamà i el Real Club de Lima peruà, va tornar a Europa per jugar en el CBT de LEB Plata. Tornada als EUA per jugar amb Miami Midnites (ABA) i una temporada a Islàndia (Tindastoll) abans de la seva experiència a Suïssa.

Més a dins que a fora

Hester té gran capacitat per agafar el rebot, un 1 contra 1 sòlid sota l’anella i un físic dotat per fer-se fort a la pintura tot i el desavantatge d’alçada. De la seva vocació per anar cap a dintre en donen una pista els pocs tirs de tres punts que intenta. La temporada passada, a Suïssa, dels 200 tirs de camp executats, només 43 van ser triples (amb un pobre 16% d’encert). I encara es va prodigar prou... La temporada en la LEB Plata només un de cada 18 tirs de camp intentats va ser un triple.

Ja són set

Àmb el primer jugador forà, Àlex Formento ja disposa de set peces en la plantilla 2019/2020. Hester s’afegeix a Albert Sàbat, Sergi Costa, Gerard Sevillano, Max Esteban, Robert Cosialls i Víctor Moreno. Fitxar un cinc sòlid és ara l’objectiu del club per posar les bases d’un equip amb grans possibilitats de lluitar per l’ascens a LEB Or.

EL PERFIL

Tot i el seu dèficit d’alçada (1,98 m) és un jugador que se sap fer lloc a la pintura
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)