NBA

Quins NBA venen?

L’Eurolliga té més nivell però els joves desapareixen i els equips són més vells: els NBA que aterren ho fan per trobar el protagonisme perdut als Estats Units

La mitjana d’edat del Madrid és de 30 anys i la del Barça, de 28; cap dels 28 jugadors en té menys de 24

Timofey Mozgov (33 anys i 2,16 m) l’últim NBA que aterra a l’Eurolliga. Fitxa pel Khimki després de nou anys al’NBA i 450 partits. Unes hores abans ho feia també Quincy Acy (Phoneix Suns), de 28 anys, que ha signat pel Maccabi Tel-Aviv després de vuit anys a l’NBA i 337 partits. Tots dos s’afegeixen a la llarga llista de jugadors provinents de l’NBA que aquest estiu han arribat a l’Eurolliga: Jimmer Fredette (Panathinaikòs), Wesley Johnson (Panathinaikòs), Kostas Koufos (CSKA), Nikola Mirotic (Barça), Àlex Abrines (Barça), Shelvin Mack (Armani Milà), Greg Monroe (Bayern Munic). A aquests s’hi han d’afegir jugadors amb passat NBA, com Tyrese Rice, Brandon Paul, Tyler Cavanaugh, Wade Baldwin, Davis Bertans... Però la pregunta és clara: quins NBA venen?

Mozgov, per exemple, torna a Moscou des dels Nets, però la realitat és que fa un any i mig que no juga, per una lesió. El que sí que és indiscutible és que la seva arribada per cobrir la baixa de Jordan Mickey (Madrid) farà que el Khimki tingui un equip, si més no, per lluitar per ser entre els vuit primers: joc interior amb Gill, Booker, Evans, Desiatnikov i Mozgov juntament amb un perímetre de qualitat: Karasev, Jovic, Bertans, Timma i Sved. I que els jugadors de l’NBA decideixin venir a l’Eurolliga també crea tendència i pot obrir les portes a d’altres si després es compleixen les expectatives que se’ls ha promès, sobretot de pagament.

El Barça segurament és l’equip que té dos NBA amb casos molt peculiars. Mirotic, però, també ha reconegut que busca el protagonisme que en la lliga nord-americana no tenia, ni per estabilitat –traspassat dos cops– ni per continuïtat del joc –tres partits titular dels últims 24–. I pel que fa a Abrines, és un cas peculiar per la situació personal que va viure. La realitat, però, és que cada vegada els joves marxen més aviat d’Europa i els jugadors que aterren de l’NBA són més grans. Això es tradueix en dues realitats: no hi ha joves en l’Eurolliga i els equips cada vegada tenen una mitjana d’edat més gran. Franz Wagner (Alba), un dels últims talents europeus amb Aíto, marxarà a la Universitat de Michigan. I agafarà el relleu de Doncic, Kurucs o Satoransky. Les plantilles de Barça (28 anys de mitjana), Madrid (30) o les del CSKA, PAO, Olympiacòs... cada vegada són més velles. Joves americans sense lloc en l’NBA prefereixen la G-League, on hi ha millors contractes que anys enrere. A l’ACB només hi arriben rookies.

Mentrestant continuarem veient si arriben més NBA com Nik Stauskas (ex-Blazers i Cavs), Jeremi Lin, Ron Baker o Omri Casspi. Qui no vindrà és Bender (21 anys i 2,16 m), número 4 del draft del 2016, que es va fer enrere en l’opció d’anar al CSKA i ha signat pels Bucks. De primeres espases NBA, no en ve cap.

24
anys
tindrà el jugador més jove dels 14 de la plantilla del Barça: Smits. La mitjana d’edat de Barça és de 28.
30
anys
de mitjana tindrà el Madrid aquest curs. El jugador més jove és Gaby Deck (24).
9
NBA
han aterrat fins ara a l’Eurolliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)