Més bàsquet

L’AEEB respon al Sineb amb fets i números sobre la gestió

Bàsquet. El president Gavaldà explica que el nou sindicat va anar a l’Audiència Nacional per demandar irregularitats i no els van donar la raó; “Tot s’ha fet consensuat amb els tècnics”, diu

4,2

milions

d’euros recuperats en reclamacions

L’Associació Espanyola d’Entrenadors de Bàsquet (AEEB) farà, abans de començar la temporada, una roda de premsa per exposar la situació actual en el món dels tècnics. L’aparició en escena del nou sindicat (Sineb) amb Ibon Navarro com a president i entrenadors de prestigi al darrere, com ara els catalans Pedro Martínez, Salva Maldonado, Joan Plaza, Joan Peñarroya i Jaume Ponsarnau, ha generat debat. Però segons assegura l’AEEB la gestió que estan fent es demostra amb fets i números. A l’Associació hi ha Pablo Laso, Xavi Pascual, Txus Vidorreta, Sergio Scariolo, Carles Duran, Sito Alonso i Jota Cuspinera i hi ha estat Aíto durant molts anys. Un dels vocals és l’històric Javier Añua.

Joan Maria Gavaldà va assumir el càrrec de president de l’AEEB el 2005, després de deixar d’entrenar. El 2007 també va presidir la Unió Europea de l’Associació d’Entrenadors formant part de la WABC (Associació Mundial). El primer que es va fer és renovar un conveni col·lectiu que no es revisava des de 1991. 21 anys després, el 2012, es va fer el nou document, en què l’AEEB remarca: “Ja hi havia previstos els segons entrenadors ACB.” Un aspecte que el Sineb ha subratlla molt per la implicació, segons va explicar el seu president, el 90% dels ajudants s’han afiliat al nou sindicat. El 2015 es va fer una comissió de treball per fer la revisió del 2015, fet que, segons explica Gavaldà, “certifica que tothom hi formava part i tothom hi tenia cabuda, no és cert que es prenguessin decisions sense consultar els entrenadors com alguns expliquen”. El màxim responsable de l’AEEB també subratlla que alguns entrenadors que ara són al Sineb no expliquen que van portar a l’Audiència Nacional aquestes suposades irregularitats dins l’AEEB i no els van donar la raó: “Això ja no és una cosa d’opinió meva, sinó que ho diu l’Audiència Nacional, per tant, crec que no deixa cap dubte de la transparència que hem tingut sempre si la demanda que van presentar no va prosperar.”

Al servei del tècnic

Veient la gràfica dels sous mínims dels entrenadors de l’ACB, es pot apreciar clarament que des de 1991/1992, quan era de 34.000 euros, ha anat creixent fins a l’actual (142.344,39 euros). El sostre es va assolir la temporada 2011/2012, quan va ser de 166.000 euros, tot i que l’any vinent es va posar al dia amb 134. L’AEEB el que ha atacat sempre és que es complissin aquestes normatives, fet que, segons expliquen, no s’ha complert sempre i molts entrenadors han acceptat treballar cobrant per sota el conveni perjudicant alguns dels seus col·legues. La quota dels entrenadors a l’AEEB és un 0,8% del seu sou.

LES DADES

38
intervencions
ha fet l’AEEB en el període del 2012/13 fins al curs 2018/19. D’aquestes, 23 intervencions van ser per primers entrenadors i 7, per ajudants. Hi havia 11 clubs diferents implicats.
142.000
euros
+ IPC és el sou mínim d’un entrenador ACB segons el conveni.
21
anys
sense revisar el conveni (del 1991 al 2012).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)